Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Mannen som planerat att gifta sig med norska prinsessan utkastad efter våldsamt beteende

18 feb, 2024, 23:00 
Prinsessan Ingrid Alexandra
En man som planerat att gifta sig med den norska prinsessan har blivit utkastad ur landet.
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra är en väldigt beundrad person i hemlandet Norge. Men ibland kan kärleken hon väcker hos människor slå över – och då kan det sluta illa.

Nyligen greps en man på flygplatsen Gardenmoen. Mannen hade flera vapen på sig, men det mest makabra fyndet hittade polisen i hans adressbok.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Man som planerat att gifta sig med prinsessa utkastad

Där fanns flera medlemmar ur den norska kungafamiljen fanns uppskrivna – bland annat Ingrid Alexandra.

Prinsessan Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra, ta hand om dig!TT

"Den misstänktes koppling till Norge och hans syfte med vistelsen här verkar bland annat innehålla en specifik besatthet vid den norska kungafamiljen och speciellt Ingrid Alexandra – som han vill gifta sig med", kan man läsa i domen mot mannen.

Annons

Enligt norska nyhetsbyrån NTB gick mannen upp i rätten i fredags, åtalad för brott mot vapenlagen. Dagen därpå, lördag, kom tingsrätten fram till att han ska hållas i fångenskap i två veckor och därefter utvisas.

Polisens utlänningsenhet, PST, har gjort bedömningen att mannen är en säkerhetsrisk, mycket på grund av sin fixering vid just Ingrid Alexandra. Han ska också ha visat prov på "våldskapacitet".

Han är Ingrid Alexandras pojkvän

Stackars Ingrid Alexandra! Men nu kan hon alltså vila ut, trygg i vetskapen att de norska myndigheterna har koll på läget.

Även pojkvännen Magnus Heien Haugstad kan andas ut. Han bor tillsammans med Ingrid Alexandra i en gemensam lägenhet i centrala Oslo.

De har synts ihop ett längre tag och Magnus pekas ut som Norges näste prins.

– Det faktum att en medlem av kungafamiljen blir sambo är enligt min mening av allmänt intresse – både för att det visar att förhållandet är seriöst och för att ett samboskap i Norge idag i praktiken är lika med ett äktenskap, säger kungaexperten Trond Norén Isaksen till Se och Hör.

Annons