Mannen som räddade Victorias och Daniels kärlek

Victorias och Daniels kärlek har klarat många prövningar.

Victorias och Daniels kärlek har klarat många prövningar.

Oddsen har ibland varit emot dem – men kärleken mellan Victoria och Daniel är stark nog att övervinna allt. Och tur är väl det! Kungafamiljen hade inte varit densamma utan Daniel.

En nyckelperson som tidigt hade sina undringar kring Daniel var kung Carl Gustaf. Kungen tyckte inte att Daniel hade rätt sorts sociala kunskaper och språkfärdigheter. Därför fick Daniel hjälp på traven, av två mentorer: toppdirektörerna Bernt Magnusson och Mats Jansson.

Så här sa en källa med insyn i saken till Expressen då tidningen rapporterade om mentorskapet 2005:

– Bernt och Mats följer Daniel och stöttar honom och ger råd i allt från hur han ska sköta sin gymverksamhet, till mer privata saker… De fann varandra direkt. Båda kommer ju från små ställen.

Svarade undvikande på frågorna

Självklart kräver en sådan roll yttersta diskretion. Därför är det inte konstigt att både Bernt Magnusson och Mats Jansson svarade undvikande på Expressens frågor om mentorskapet i samma artikel:

– Att jag är en flitig motionär i Daniels gym kan jag bekräfta. Jag var med och startade gymmet för 20 år sedan och är medlem nummer ett. Jag tränar hos honom ett par gånger i veckan. Jag kan också bekräfta att Daniel är min personlig tränare, men jag vill inte gå så långt som att säga att jag är hans mentor. Vad Daniel och jag talar om vill jag inte gå in på, sa Magnusson.

Och Jansson sa:

– Det låter lite pretentiöst att säga att jag är Daniel Westlings mentor. Men jag känner ju Daniel från gymmet; jag är medlem i Master Training. På gymmet är man ju väldigt privat. Man tränar sin kropp och sedan pratar man om ditten och datten i livet. Daniel klarar sig väldigt väl på egna ben. Vi pratar. Han är från landet precis som jag; jag kommer från Kolsva i Västmanland, en liten bruksby.

Foto: TT