Mardröm för Ewa Westling - hemskt besked från Ockelbo

ewa westling prins daniel

TT
Ewa Westling påverkas av de nya svåra nyheterna!

Ewa Westling och Olle Westling har en prins till son – men håller ändå fast vid sitt gamla vanliga, trygga liv. De bor i sin faluröd villa på Smältvägen i Ockelbo, åtskilliga mil från Haga slott och prins Daniel.

Men nu får man anta att Daniel kastar oroliga blickar bort mot hemstaden, då ännu ett bakslag har drabbat invånarna i Gävleborg, länet där Ockelbo ligger.

Under lördagen kom nämligen beskedet att det finns ett aktivt kluster smittade med den nya brasilianska mutationen av coronaviruset, det rapporterar SVT.

– Det är ett mindre klusterutbrott, vi har fyra fall av varianten. Vi fick veta det här igår kväll. Det är första gången i landet, men ingen är i behov av sjukhusvård, säger Gävleborgs smittskyddsläkare Shah Jalal till SVT Nyheter Gävleborg.

ewa westling olle westling

Ewa och Olle Westling kommer påverkas av de nya lokala restriktionerna.

ANDERS WIKLUND / TT

Beskedet till Ewa Westling: ”Mycket oroväckande”

Personerna som smittats har inte rest utomlands, men de har rest inom Sverige. Smittskyddsläkaren är oroad över att den här varianten upptäckts i Gävleborg.

– Det är mycket oroväckande. Och det är inte bara den brasilianska, utan även brittiska varianten. Det sprids jättefort, säger Gävleborgs smittskyddsläkare Shah Jalal.

Den brasilianska versionen bedöms vara mer smittsam än den vanliga, och lokala restriktioner är att vänta under tisdagen, något som kommer påverka Olle och Ewa Westling!