Mardrömmen för Meghan & Harry – Archie redan utsatt

31 jan, 2020, 19:00 
Meghan prins Harry och Archie
Hur ska det gå för världens mest kända baby? Archies nya liv i Kanada kan bli mycket tuffare än Harry och Meghan tänkt.
Annons
Här är Harrys och Meghans lyxvilla i Kanada
Här är Harrys och Meghans lyxvilla i Kanada

”A happy and peaceful new life.” Det var vad drottning Elizabeth önskade sitt barnbarnsbarn Archie i det känsloladdade uttalande som hon gjorde i samband med att Megxit blev klart. Men hittills Meghans och Harrys tillvaro för Archie inte riktigt blivit som de tänkt sig. Lugn och harmonisk, utan kamerablixtar.

Baby Archie Mountbatten-Windsor
Baby Archie, snart nio månader gammal.

Archies nya liv i Kanada

Prins Harrys tyngsta argument för att lämna det kungliga livet var ju den stenhårda mediebevakningen, och behovet av att skydda sin son från allt detta. Han har till och med liknat jakten efter Meghan vid den jakt som pågick efter hans mamma. Men nu har paparazzifotograferna dykt upp – i Kanada också.

Annons
The Suns förstasida med paparazzibilden på Meghan och Archie.
Bilden som Meghan och Harry rasar över.

Så i stället för det fridfulla livet i den hyrda jättevillan i North Saanich på Vancouver Island, så har Meghan och Harry fått en stentuff start: Meghan hann ju knappt visa sig ute med med baby Archie på glid i bärselen förrän bilderna från hundpromenaden landade i brittiska medier. I och med bilden bröt brittiska medier än mer mot den regel som sattes upp i och med den tragiska händelsen med prinsessan Diana, en regel att inte använda paparazzibilder. Denna regel började luckras upp i och med Kates intåg i den kungliga familjen, och har nu börjat släppas allt mer.

Efter Megxit – här bor Meghan och Harry

Huset som Meghan Markle och prins Harry hyr i North Saanich i Kanada.
Nya huset i Kanada – inte insynsskyddat precis. Och detaljerna kring familjens säkerhetsvakter är inte heller löst, varken Storbritannien eller Kanada vill stå för notan.

Allt talar dessutom för att detta bara är början. Tidigare hade ju prins Harry och Meghan sin kungliga tillhörighet att luta sig mot, och ett inhägnat boende på slottet Windsors trygga ägor.

Annons
Drottning Elizabeth och prins Philip med sitt yngsta barnbarnsbarn Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Drottning Elizabeth och prins Philip med sitt yngsta barnbarnsbarn.

Men nu är det slut med det – så har Meghan och Harry helt enkelt hamnat ur askan och i elden? Det kommer ju att bli mycket svårt för Archie att få det där normala livet som hans pappa drömmer om.

Problemet är ju att Meghan och Harry är världens mest kända par. Och Archie? Ja han är helt enkelt världens i särklass mest berömda baby.

Prins Harry i Kanada med sin son Archie Mountbatten Windsor.
Archie med pappa Harry.
Prins Harry och Meghan med Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Världens mest kända baby.
Annons

Foto: TT.

Annons