Mardrömsbeskedet som skakar Charles – detaljerna visar

Kung Charles och prins Harry

Nu släpper prins Harry sin bok.

Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju
0:30

Efter reklamen: Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

(0:30)

Slå på ljud

Efter månader av spekulationer har prins Harrys memoarer äntligen fått ett datum. Enligt New York Times kommer den kontroversiella boken ut den 10 januari och nu bävar det brittiska kungahuset över innehållet.

Prins Harry ska ha fått ett mycket lukrativt avtal med förlaget Penguin Random House 2021, och New York Times rapporterar att han fått minst 218 miljoner kronor för att skriva boken.

Nu avslöjar förlaget att den får titeln Spare, Reserven på svenska, och är en passning till brittiska kungafamiljen om att det alltid måste finnas en tronarvinge och en reserv.

Prins Harry

Prins Harry släpper boken Spare den 10 januari 2023.

Robin Utrecht/Shutterstock

”Pågår ett öppet krig”

Det är ingen hemlighet att prins Harrys relation med sin familj varit frostig de senaste åren, och strax efter den uppmärksammade intervjun med Oprah Winfrey lämnade han och hertiginnan Meghan det brittiska kungahuset.

I samband med drottning Elizabeths begravning var det många som hoppades på en försoning. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall sa då så här om relationen:

– Det pågår ett öppet krig mellan bröderna (Harry och William), men nu har de försonats på grund av begravningen. Det har även ryktas att han kommer komma ut med en bok där han kommer berätta allt om familjen. Det är något som kan skada brittiska monarkin och frågan är hur Charles kommer svara. Kommer han att fördöma boken?

Charles mardröm – nu kommer allt upp till ytan: "Djupt sårande"

Reserven beskrivs som rå och ärlig

Turerna har varit många och efter Elizabeths död begärde Harry att skjuta upp publiceringsdatumet av respekt för drottningen, enligt The Telegraph.

Men nu har alltså kung Charles möts av mardrömsbeskedet att boken kommer ut tidigt nästa år. I boken förväntas hans otrohetsaffär med Camilla bland annat tas upp.

Boken är den första av tre och beskrivs som rå och orubbligt ärlig, med insikter och avslöjanden om den brittiska kungafamiljen och prins Harrys uppväxt.

Foto: TT