Margareta Thorgrens besked till kungen om framtiden

Kungens närmaste om beskedet: Så länge stannar jag på jobbet

Nu avslöjar en av kungens närmaste medarbetare sin framtid.Och Margareta Thorgrens besked är tydligt!

Du känner garanterat igen hennes namn. Det är nämligen hon som oftast uttalar sig om frågor som rör hovet. Margareta Thorgren har varit informationschef för kungen och hovet sedan 2014, då hon tog över stafettpinnen från Bertil Ternert. 

Margareta Thorgren och sonen Sven gästade Malou efter tio

Under tisdagen gästade hovets informationschef Margarareta Thorgren och sonen Sven Thorgren Malou von Sivers talkshow.

Under tisdagen gästade hon och sonen Sven Malou von Sivers talkshow Malou efter tio.

Margareta Thorgren om jobbet med kungen

I programmet berättar Margareta Thorgren om sin roll. Bland annat ska hon förse medier med information och, tillsammans med sitt team, visa kungens arbete med och för kungafamiljen.

– Om allt går bra, då ska informationschefen inte synas. Det är kungafamiljens och statschefens ämbete som ska göra det. Det är viktigt för att man ska förstå det svenska statsskicket och varför vi har en monarki, säger hon i programmet.

Margareta Thorgren på högtidssammankomst

Margareta Thorgren ska, som informationschef, inte synas. Och det nästan bokstavligen. Här ser vi henne i bakgrunden under Kungliga skogs- och lantbruksakademiens högtidssammankomst i januari.

Så länge vill hon jobba för kungahuset

Thorgrens föregångare satt på posten i fyra år – och Malou von Sivers ställde den avslutande frågan hur länge hon planerar att jobba kvar som informationschef. Margareta Thorgrens besked till kungen var solklart:

– Det är mycket som händer just nu och det är många roliga saker på gång. Jag är nog kvar några år till. Om jag får förtroendet, säger hon och ler.

Foto: TV4 och TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: