Margrethe har anlänt till Frankrike – Vad händer nu?

Margrethe har anlänt till Frankrike – Vad händer nu?

Semester efter prinsens chockerande uttalande.

Hur kommer det att gå i denna danska kungliga såpa, där prins Henrik nu säger drottningen gjort henne till narr. I onsdags kväll kom drottning Margrethe till Frankrike och vinslottet Château de Cayx för att semestra tillsammans med maken. Men frågan är hur det kommer att gå, hur kommer de att kunna ha det trevligt tillsammans efter prinsens senaste utspel?

Här ser vi drottningen anlända till slottet Chateau de Cayx i Frankrike.

– Min fru ger mig inte den respekt som en vanlig hustru ska ge sin äkta make.

Det är hon som gör mig till narr. Jag har inte gift mig med drottningen för att bli begravd i Roskilde, sa han i sen nya intervjun för Se og Hør som vi tidigare berättat om.

Henrik menar att han är lika mycket värd som drottningen och att hon nu har svikit honom.

– Det är min fru och inte jag som kan göra något åt det beslutet. Om hon vill att jag ska begravas med henne får hon göra mig till kungagemål.

Drottning Margrethe har ännu inte kommenterat makens utspel, men på nya bilder ser vi henne vandra på en marknad för att handla lite grönsaker, ni kan bland annat se dessa bilder på EkstraBladet här. Tidningen meddelar också att de inte längre kommer kalla honom för kung Henrik, som de tidigare gjort. Chefredaktören menar ayt han inte längre är värdig den titeln.

Vi återkommer givetvis så fort vi hör något mer om det danska drottningparet.

Läs mer: Prins Henrik vägrar bli begravd med hustrun

Foto: IBL