Margrethe berättar om första sommaren utan prins Henrik

Margrethe berättar om första sommaren utan prins Henrik

Det är den första sommarsemestern för danska dottning Margrethe II sedan prins Henriks död den 13 februari. Livet har förändrats på privata vinslottet Cayx, men trots saknaden mår regenten bra.

Det ligger ett avslappnat lugn över den danska drottningen, som befinner sig i södra Frankrike. På vinslottet Château Cayx i Cahors går livet sin gilla gång. Visst saknar hon prins Henrik. Det är tomt utan den vitsige, kulturelle livskamraten. Men Margrethe mår bra. Det syntes tydligt vid presskonferensen som hölls nyligen på vinslottet.
– Det är annorlunda när man är ensam, men det känns bra att vara tillbaka, försäkrade Queen Margrethe med ett stort leende.

Drottning Margrethe bjöd in pressen till slottet.

Drottning Margrethe bjöd in pressen till slottet.

Med sina Daisy-örhängen och brosch, vit sommarklänning och ett glatt humör träffade hon journalister och fotografer utanför slottet. Drottningen njuter av sommaren och går till marknaden med sin korg på armen. Precis som hon brukar. Konstnärliga Margrethe läser böcker, målar och trivs i den soliga och fridfulla omgivningen.

Utsikten över vingårdarna är magiskt vacker. Man ser rader av vinrankor så långt ögat når.

Här kan ni se ett klipp från presskonferensen, där danska drottningen bland annat berättar om prins Nikolai som nu gör militärtjänst.

Se klippet här>>>

Foto: IBL