Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethe kallar hem familjen till slottet – mitt i krisen

24 nov, 2023, 18:00 

Drottning Margrethe gör allt för att ena familjen.

Annons

Kriserna i den danska kungafamiljen har avlöst varandra de senaste åren. Nu har en ny blossat upp, efter att bilder på kronprins Frederik och mexikanska modellen Genoveva Casanova spridits i spansk skvallerpress.

Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!Brand logo
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Spanska medier påstår dessutom att kronprinsen och modellen ska ha tillbringat en natt tillsammans, något som Genoveva Casanova dementerat kraftfullt.

Jag förnekar kategoriskt påståendena som antyder ett romantiskt förhållande mellan mig och kronprins Frederik. Alla påståenden av det här slaget är inte bara helt falska, utan de ger också – på ett illvilligt sätt – en felaktig bild av fakta, har hon sagt.

Annons
Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary
Kronprins Frederik har varit i hetluften senaste tiden.

Margrethe kallar hem familjen

När det stormar kring en familj är det viktigt att hålla ihop. Detta är drottning Margrethe väl medveten om och därför tar hon varje chans hon får för att knyta till sig medlemmarna.

Den 20 december bosätter drottningen sig på Marselisborgs slott. Här kommer hon att samla större delen av kungafamiljen – både kronprinsfamiljen och Joachim, Marie och deras två barn för att fira jul på slottet.

Danska Se och Hör skriver att det blir första gången sedan drottningen fråntog Joachims fyra barn deras prins- och prinsesstitlar som kungafamiljen firar jul tillsammans.

Annons
Drottning Margrethe
Drottning Margrethe kallar hem familjen till jul.

Så blir julen

Men alla kommer inte kunna vara med på det stora firandet. Greve Nikolai studerar i Australien och tillbringar därför julen i värmen. Greve Felix kommer i sin tur fira jul med mamma, grevinnan Alexandra.

Den danska kungafamiljens jul kommer med all sannolikhet bli väldigt speciell. Margrethe har ju tidigare berättat att man även tummar på en del traditioner när det vankas julfirande.

I kungafamiljen serveras nämligen risgröten först – och med en mandel – och sedan är det äppelskivor till efterrätt.

Foto: TT

Annons