Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Reagerar på splittringen i kungafamiljen – 22-åriga barnbarnet har tagit historiskt beslut

11 jul, 2022, 11:01 
Drottning Margrethe och prins Nikolai

Prins Nikolai har gjort en kometkarriär – som modell!
Nu reagerar drottning Margrethe på historiska beslutet.

Annons
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!Brand logo
Sanningen om kungens relation till drottning Margrethe!

Prins Nikolai, 22, är skönheten själv och har, trots sin kungliga titel, valt ett aningen annorlunda liv. Han har rönt stora framgångar världen över och beskrivs som danska kungahusets alldeles egna toppmodell.

Efter en modevisning för lyxmärket Dior 2019 blev han uppmärksammad direkt och sedan dess har det bara rullat på för den vackre prinsen. Däremot var det inte helt klart vad drottning Margrethe skulle tycka om barnbarnets karriärbeslut.

– Ingen var emot det. Men självklart behövde jag förklara mig själv, men det behöver jag göra vad jag än gör, oavsett vilket jobb, har Nikolai sagt till skandinaviska Vogue.

Prins Nikolai om modellkarriären

Modekarriären har fortsatt att blomstra för prins Nikolai. I en ny intervju med danska Billed bladet säger han att han lever sitt drömliv och bara försöker åka med på åkturen så länge han kan.

Annons

– Jag tar inget för givet. Jag bara njuter så länge jag kan. Och som sagt, jag är väldigt privilegierad att jag kan ha det jobbet. Så det är bara att njuta av det medan du kan!, säger han.

Drottning Margrethes reaktion

Det har aldrig tidigare hänt att en prins gör en modellkarriär. Trots det historiska beslutet, och den brutna traditionen, så tror han att drottning Margrethe är stolt över honom, även om det inte verkar helt tydligt.

Jag tror att hon har sitt eget sätt att berätta att hon är stolt. Hon har frågat mycket om hur spännande det är och vilka upplevelser jag varit med om. Och så designar hon mycket klänningar och målar själv och är väldigt konstnärlig. Jag tror att hon tycker det är spännande och kan se att jag tycker likadant, säger han.

Foto: TT

Annons