Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Margrethe rycker in och räddar sin son efter mardrömsbeskedet!

drottning margrethe

Drottning Margrethe är en engagerad mamma.Nu har hon klivit in och räddat sin son från en katastrof.

Hör kungens känslosamma hälsning i coronakrisen: ”Du är inte ensam”
Slå på ljud

I slutet av mars satte hela Danmark andan i halsen. Mitt i coronakrisen fick man höra att prins Henrik hade insjuknat. Prins Joachim och prinsessan Marie valde att resa i panik från Paris, hem till Köpenhamn och Rigshospitalet.

”Deras Kungliga Högheter Prins Joachim och Prinsessan Marie samt deras barn, Prins Henrik och Prinsessan Athena, kom i går till Danmark, där prins Henrik har blivit undersökt på Rigshospitalet för andningsproblem som är förknippade med astmatisk bronkit. Prins Henrik blev också testad för coronaviruset. Testet var negativt”  skrev drottning Margrethes informationschef Lene Balleby i den officiella kommunikén.

Drottning Margrethe tvingas rädda prins Joachim

Mammahjärtat bankar hos Margrethe!

Mammahjärtat bankar hos Margrethe!

Henrik mår alltså bra. Det är såklart viktigast av allt, men enligt danska Se og hör har Joachim och Marie stött på nya problem i och med resan. Bostadsrelaterade sådana.

Joachim har ett hus norr om Köpenhamn, ett lyxig herrgård värd 34,5 miljoner danska kronor. Men i nuläget är huset upptaget. I samband med att prinsparet tog barnen och flyttade till Paris hyrde man ut bostaden till tv-stjärnan och baronessan Caroline Fleming.

Men drottning Margrethe låter såklart inte sin stå på gatan. Trots att han har hunnit fylla 50, så kan han fortfarande räkna med sin mammas hjälp. Enligt Se og hör har Margrethe låtit Joachim och gänget bo på slottet Amalienborg, medan hon själv är på Fredenborg norr om Köpenhamn.

Framtiden oklar för prinsparet

Joachim och Marie planerar att återvända till Frankrike – men frågan är när planen kan realiseras. Reseläget är som bekant väldigt restriktivt i Europa i dessa tider, och Frankrike är inget undantag.

Tack och lov blir familjens vanliga tillvaro inte alltför rubbad. Joachim har kunnat fortsätta sin utbildning på den anrika militärskolan École Militaire via videoföreläsningar. Prinsessan Athena och prins Henrik har använt samma metod för att kunna hänga med i skolarbetet på sin franska skola.