Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethes första ord efter Henriks begravning

21 feb, 2018, 16:52 
Det har gått ett dygn sedan begravningen av prins Henrik, och sedan han gick bort har folket stöttat drottning Margrethe.
Annons

Hälsningarna och stödet värmer i sorgen. Det skriver drottning Margrethe i en hälsning från Amalienborgs slott som alldeles nyss publicerades på det danska hovets hemsida.

– För mig och min familj har det varit djupt rörande att uppleva den värme och sympati som har strömmat mot oss från alla delar av det danska samhället i samband med prins Henriks död och begravning.

– De många vackra blommorna, spontant nedlagda på de platser där prinsen höll av att vara, de många tusen människor från när och fjärran som trotsade vinterkylan för att visa prinsen en sista ära i Slottskyrkan, och de många skriftliga sympatitecken vi har mottagit, har rört oss alla djupt och bidrar till att hjälpa oss genom denna svåra tid.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– För alla dessa vackra vittnesbörd av hängivenhet och medkänsla vill jag och min familj uttrycka vårt djupt kända tack till hela det danska folket.

Foto IBL

Annons