Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethes första sommar i Frankrike utan prins Henrik

15 aug, 2018, 09:00 
Agneta Nisbeth
Nu har drottning Margrethe rest över till Frankrike och det älskade vinslottet Château de Cayx. Men denna sommar blir inte som de andra semestrarna, nu finns ju inte längre prins Henrik vid hennes sida.
Annons

Det känns säkert lite konstigt och sorgligt för drottning Margrethe att åka till Frankrike och Cahors-distriktet detta år. Det blir den första sommaren på Château de Cayx utan maken prins Henrik. Här har de tillbringat många underbara somrar tillsammans sedan Margrethe och Henrik köpte slottet år 1974.

prins Henrik och drottning Margrethe

Kronprins Frederik hoppar in för drottning Margrethe under hennes semester och är regent i Danmark mellan den 9 och 23 augusti. Och kort efter att Margrethe kommit hem igen och återtagit sitt jobb väntar ett statsbesök från Frankrike. Den franska presidenten Emmanuel Macron kommer över till Köpenhamn den mellan den 28 och 29 augusti, bland annat för att träffa drottning Margrethe.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tidigare i sommar har prins Joachim och prinsessan Marie varit nere på vinslottet och njutit av sin semester med barnen prins Henrik och prinsessan Athena. Vi fick se underbara bilder på barnen som klättrade i träd och plockade frukt och grönsaker i landet.

Men när prinsfamiljen vistades på vinslottet arbetade drottning Margrethe på därhemma i Danmark, hon gjorde flera uppdrag tillsammans med sina systrar prinsessan Benedikte och drottning Anne-Marie. Prinsessan Benedikte har genom åren varit ett stort stöd för drottningen, speciellt nu efter prins Henriks sjukdomstid och död. Prinsessan ses ofta ute på officiella uppdrag i Danmark och verkar ha bott en tid på Gråsten med Margrethe nu under sommaren.

Annons

Även den danska kronprinsfamiljen har haft semester tillsammans, de har varit i Danmark och njutit av sol och salta bad men också besök på en safaripark.

Annons

Men redan nu har alltså kronprinsen börjat arbeta, så att drottningen kan få sin efterlängtade semester där på det härliga vinslottet.

Foto: IBL, Stella pictures, Danska hovet/Instagram

Annons