Margrethes nya val – gör allt för prins Henrik

Margrethes nya val – gör allt för prins Henrik
Att prins Henrik inte är på väg att tillfriskna är just nu tydligt. Drottning Margrethe ställer nu in uppdrag långt fram i tiden.
Annons

Drottning Margrethe har nu valt ställa in ytterligare två uppdrag. Hon skulle ha besökt Skuespilhusets 10-års jubileum under fredagen, ett event hon inte längre kommer att besöka. Och även den officiella audiensen på måndagen den 19:e under nästa vecka är struken ur den kungliga kalendern på danska hovets hemsida.

Annons

Hon deltog inte heller i jubileet på ett hospice i Köpenhamn tidigare i veckan.

Hur hennes make prins Henrik mår vi inte, hovet har inte lämnat fler meddelanden om hans hälsa. Vi vet dock att drottningen kom ensam till sjukhuset under måndagseftermiddagen och stannade då under cirka 20 minuter innan hon tog sig tillbaka till parets hem.

Foto: All Over Press

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

24 kommentarer till “Margrethes nya val – gör allt för prins Henrik”

 1. Rebecca skriver: 13 februari, 2018

  Varför vakar hon inte mer hos honom? Märkligt att frun sitter där endast 20 min. Är han i koma tro?


 2. Humaniora skriver: 13 februari, 2018

  Han befinner sig med all säkerhet i koma och är nog vid knappt medvetande,därav de täta men korta besöken.Detta är vad jag tror,men vet naturligtvis inte.


 3. Humaniora skriver: 13 februari, 2018

  Vidare:hörseln lär vara intakt vid sådana tillfällen,vilket gör att man kan förmedla tankar och känslor som uppfattas av den svårt sjuke patienten.Därför ska man vara försiktig med vad man säger,det fick jag lära mig,då jag i min ungdom,under ett år, arbetade som patientvak vid ett av Skånes univ.sjukhus.Däremot kan man förmedla kärlek och omtanke,el förlåta något om man har behov av det.


 4. Birthe Vejrum skriver: 13 februari, 2018

  1. Skal man nu til at vurderer længden på sygebesøgene?
  Jeg ser sådan på det, at den værste krise er overstået, + at der nu er flere nærtstående familiemedlemmer samlet, så man kan fordele besøgene hen over dagen. Prins Joachim var der f.eks. i en time sidst på eftermiddagen i går.
  Prinsen er ikke nødvendigvis i coma, men er sikkert ganske træt og deraf de korte besøg.
  Dronninger aflyser sine officielle opgaver, men har helt sikkert tilkaldevagt.


 5. Pia skriver: 13 februari, 2018

  “Dömen icke på det att I icke mån bliva dömda.” “Humaniora”. Bra att Du tar upp detta med hörseln och den sjukes förmåga att känna av omsorgerna från de anhöriga. Viktigt! Tack!


 6. Christina Kari Helsinki skriver: 13 februari, 2018

  Ursäkta mig men känns som om man kommit in på sidan ”Läkaren svarar”. Någon skrev här om Victorias ”grava” förkylning stt det angår inte oss. Samms borde gälls prins Henrik.


  1. Helene skriver: 13 februari, 2018

   Christina H. den enda vettiga kommentaren,Tack! Om en läkare fick se en bild, på en för hen okänd person,, samt några rubriker ur en tidning,,,inte för ett ögonblick skulle denne uttala sig!!


 7. Birthe Vejrum skriver: 13 februari, 2018

  2. Endelig skal man være obs. på, at størstedelen af de danske skoler holder vinterferie her i uge 7, dette betyder sædvanligvis skiløb i de schweiziske alper for de unge i kongehuset. Der er intet oplyst om ændringer på dette, men Mary har en aftale i kalenderen på fredag.
  Jeg tror ikke, at Prins Henrik på noget tidspunkt er alene, faktisk tror jeg, at hans personlige sygeplejere har deres vagter på Rigshospitalet pt.


 8. konsttanten skriver: 13 februari, 2018

  Visst är det så att hörseln oftast fungerar bra, så rätt uppfattat Humaniora.
  Det är slitsamt att vara anhörig både dag och natt, speciellt när telefonen ringer. Ett tillstånd kan ändras mkt snabbt!
  Jag önskar att de flesta kunde få sista tiden i hemmet, finns hemsjukvård, dock skall anhöriga orka det också.


 9. Obs skriver: 13 februari, 2018

  Margrethe gör väl vad som förväntas av henne. Har makarna överhuvudtaget levt tilsammans de senaste åren. Margrethe verkar inte vara så känslosam som Frederik och Joachim. I familjen tycker jag t ex att det har varit Henrik som har gullat med barnbarnen.


 10. Humaniora skriver: 13 februari, 2018

  Christina Kari Helsinki,uppskattar ditt inlägg med viss humoristisk underton.Jag har alltid varit intresserad av medicinska frågor och förmodligen är det kanske genetiskt betingat.


 11. Humaniora skriver: 13 februari, 2018

  Pia,det du citerar,är som du säkert känner till,ett av fundamenten inom den kristna teologin och ett viktigt sådant.Vi behöver alla,påminna oss om det ibland..!!


 12. CVM skriver: 13 februari, 2018

  Prins Henrik har nu lämnat Sjukhuset och ska tillbringa sin sista dagar på
  Fredensborg Slott enl Danska Hovet
  CVM


  1. Agneta Nisbeth skriver: 13 februari, 2018
 13. Christina Kari Helsinki skriver: 13 februari, 2018

  Humaniora
  Tack, uppskattar dina inlägg pga aspekter som betonar den mänskliga sidan. Min kommentar menar ii alla fall, skall vi här börja ställa diagnoser med det lilla vi vet. Tycker att det hår för långt. Inte ens en läkare vågar uttala sig om sepsis (använder inte den termen för alla förstår inte den) utan patient eller laboratorium.


 14. CVM skriver: 13 februari, 2018

  Tack Agneta
  CVM


 15. Birthe Vejrum skriver: 13 februari, 2018

  En beslutning han selv har truffet, så svag men ikke i coma.
  Det bedste valg for ham at være på Fredensborg, hvor der sikkert er blevet indrettet et mini-hospital til ham + at hundene kan hilse på.


 16. Stina skriver: 13 februari, 2018

  Det står: Prins Henriks beslut!

  Sluta prata om koma slutskede egoistiskt osv. Jag är mycket överraskad att svenska kvinnor pratar på detta sätt. Finns det inte någon snällhet och ödmjukhet mera.
  Jag vet att många blir arga nu men De som skriver i Svensk Dam analyserar personer de inte känner för mycket. ( Jag skrev om min egen Far )
  Tack Christina Kari Helsinki, bra skrivet.


 17. Magdalena skriver: 13 februari, 2018

  Jeg tror dette paret alltid har gjort alt for hverandre, så langt protokoll og andre ordninger tillater. Forelskelsen mellom dem har vært åpenbar, og vart gjennom godt og ondt. Som dronning har nok Margrethe vært splittet mellom plikt og følelser når hennes Henrik har ytret ønsker som hun ikke kunne innfri. Det skal hun ha kreditt for. Prinsen, som sin kone, har vist talent innen flere kunstarter. Glemmer ikke den fornøyelse det var å følge hans matkunnskaper på TV.


  1. Eva H! skriver: 13 februari, 2018

   Jag ser framför mig de gånger man sett paret i bara “nattsärkarna” hänga i fönstret för att ta emot lyckönskningar på drottningens födelsedagar. De såg alltid så lyckligt nykära ut.


 18. konsttanten skriver: 13 februari, 2018

  Vi är snälla och ödmjuka i våra åsikter, och alla vill väl, men på olika sätt.
  Vid åtgärder skall man tänka, i vilket syfte gör jag det här, och där skall ssk/dr informera pat och anhöriga.


 19. Barbro Johansson skriver: 13 februari, 2018

  Är det inte lite tidigt att prata om sista tid och på dödsbädden, han kan ligga i coma länge. Lite hänsyn kan man väl ta även här.


 20. ancibergfeldto skriver: 14 februari, 2018

  Margaretha är en mycket klok kvinna,
  hon vet vad hon gör. Även i den här svåra stunden att ta avsked av sin man.
  Hjärtan till dig! Från Anci


 21. Lina skriver: 14 februari, 2018

  Jag upphör aldrig att förvånas över dessa urusla o under all kritik dessa spekulationer . Har folket inget eget liv? Nu förstår jag mer o mer hur förföljelse av människor uppstår usch


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar