Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Margrethes order till Marie – måste komma hem

Margrethes order till Marie – måste komma hem

Prinsessan Marie har inget annat val än att följa drottning Margrethes krav – och hon tvingas lämna kvar Joachim i Paris!
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 38?
Slå på ljud

För drygt två månader sedan tog prins Joachims och prinsessan Maries liv en plötslig vändning, då Joachim drabbades av en blodpropp i hjärnan. Det var under semestern i franska Toulouse, sannolikt på den danska kungafamiljens vinslott Château de Cayx, som han insjuknade. Prinsen fördes i ilfart till sjukhuset där han senare vårdades, med hustrun vid sin sida som varit ett ovärdeligt stöd.

Trots att det gick bra har tiden efter varit tuff för familjen. Joachim kommer att få äta blodförtunnande mediciner och göra regelbundna läkarundersökningar. I dag har prinsen återhämtat sig så pass mycket att han har börjat sitt nya jobb som försvarsattaché på den danska ambassaden i Paris och under torsdagen bröt han för första gången tystnaden efter sjukdomstiden.

LÄS MER: Prins Joachim och Marie bryter tystnaden efter stroken

– Jag måste säga det här är något jag sett fram emot otroligt mycket. Framför allt efter den här sommaren, som för mig personligen varit en icke-sommar, sa han till det samlade pressuppbådet.

Prinsessan Marie reser till Danmark

Prins Joachim skulle ha börjat sitt nya jobb redan den 1 september, men blodproppen gjorde att planerna fick ändras.

Men samtidigt som Joachim nu går tillbaka till arbetet kommer nya uppgifter från Danmark och Frankrike. Prinsessan Marie tvingas lämna sin älskade Joachim och resa hem till drottning Margrethe. Orsaken? Plikten kallar!

Det blir prinsessans första besök i Danmark sedan den 4 maj, då hon reste tillbaka till Frankrike efter att ha firat sonen prins Henriks 11-årsdag.

Prinsessan Marie och prins Joachim under deras förra besök i Danmark i april tidigare i år.

Därför måste Marie åka till Köpenhamn

På morgonen den 29 september ska prinsessan delta i öppningsevenemanget i samband med lanseringen av Danmarks nationella matsvinn-dag i Köpenhamn. På eftermiddagen öppnar hon Folkekirkens Nødhjælps-organisationens nya butik i Brønshøj, en organisation som hon är beskyddare för. På kvällen får prinsessan Marie den prestigefyllda utmärkelsen Stræberen 2020 från organisationen De Samvirkende Købmænd i Köpenhamn. Och redan nästa dag, på morgonen, deltar hon i Folkekirkens Nødhjælps husmöte.

LÄS MER: Maries märkliga ord – som får hela Danmark att häpna!

Det blir med andra ord fullspäckade dagar för prinsessan Marie. Danskarna kan givetvis glädja sig åt att deras prinsessa återvänder hem för en kort visit, men Joachim kommer självklart att sakna sin andra hälft, liksom resten av familjen hemma i Paris!

Foto: TT