Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethes oväntade utspel – Silvia kan ligga bakom beslutet

11 apr, 2020, 07:00 
Drottning Margrethe ger bort alla sina födelsedagsblommor inför 80-årsdagen
Krisen tvingar Margrethe att tänka om helt. Och kanske är det vår egen Silvia som har tipsat?
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 14?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 14?

Kungliga födelsedagsfiranden brukar alltid innebära ett helt berg av blommor, bra många fler än de finns vaser i skåpen på slottet. Så drottning Silvia brukar ger alltid bort sina buketter till Silviahemmet och till de äldreboenden som finns i grannskapet. Och kanske är det hon som har tipsat drottning Margrethe?

Drottning Margrethe om 80-årsdagen
Fin gest, Margrethe!

Torsdagen direkt efter påsk fyller hon ju 80 år, och det som skulle ha blivit ett riktigt jättekalas har som alla vet helt frusit inne. Nu går Margrethe dessutom ut och ber alla att tänka om när det gäller blomsterberget. Så här skriver danska hovet:

Drottning Margrethe: Så vill jag fira 80-årsdagen

I ljuset av den allvarliga situationen som många danskar befinner sig i i samband med att coronaviruset sprider sig, så Hennes Majestät Drottningen en speciell önskan inför sin förestående födelsedag den 16 april. Drottningen tar varje år emot blommor från när och fjärran på sin födelsedag. I år uppmanar drottningen i stället till att man sänder en bukett till en av de många äldre medborgare som har det extra svårt just nu.

Annons
Drottning Margrethe om 80-årsdagen
Det är så här det brukar se ut när dronningen fyller år. Men nu får hennes födelsedagsblommor glädja de äldre och ensamma i stället.

Den som ändå vill hylla den alltid lika majestätiska Margrethe med en personlig lyckönskning kan göra det via nätet: danska hovet lägger ut gratulationslistor på sin hemsida www.kongehuset.dk.

Drottning Margrethe om 80-årsdagen
Vackra vita Fredensborgs slott, där Margrethe tillbringar sin hemma-isolering just nu – och där hon dessutom har trädgården full av blommor.

Foto: TT.

Annons