Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Margrethes sorg – tårarna föll öppet i kyrkan

20 feb, 2018, 12:05 
Prins Henriks död lämnar ett enormt tomrum i drottning Margrethes liv. Begravningen blev tuff för henne och familjen.
Annons

Drottning Margrethe var så tapper och samlad när hon anlände in till kyrkan. Raskt gick hon längs med altargången och neg framför kistan. Intill hennes plats vilade den stora vita krans hon valt till prins Henrik. På kransen ståd bara ett ord. Daisy. Och intill henne satt Mary och Frederik samt Joachim och Marie. Bakom dem satt de åtta barnbarnen.

Prins Joachim höll hårt i Maries hand medan Maries tårar föll snabbt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ett långt liv som började i Frankrike och slutade i Danmark är till ända. Döden kom inte som någon överraskning för prins Henrik, säger prästen.

Mary kramade sin näsduk och barnbarnen såg tagna ut. Men mest tagen var drottning Margrethe. Den tidigare så samlade drottningen klarade till slut inte att hålla tillbaka tårarna utan grät öppet. Tårarna försökte hon torka, men lyckades inte få stopp på dem. Prins Henriks död lämnar ett enormt tomrum i hennes liv.

Annons
Svensk Damtidnings reporter Helena Wiklund fanns på plats i kyrkan.
Annons