Margrethes tuffa beslut – efter den stora oron

Margrethes tuffa beslut – efter den stora oron
När en familjemedlem drabbas av sjukdom är det såklart en tuff tid för hela familjen, men när en kunglighet drabbas blir det en angelägenhet för hela folket.
Annons

När det blev känt att prins Joachim drabbats för en stroke kom det som en stor chock, den danska prinsen har alltid varit väldigt hälsosam och han är bara 51 år gammal.

Joachim befann sig med familjen på danska sommarslottet Chateau de Cayx i Frankrike när han  plötsligt kände sig dålig och ramlade ihop. Prinsen kördes i ilfart till sjukhuset i den närliggande staden Cahors i Frankrike, men där gjordes bedömningen att läget var för allvarligt och han fördes istället vidare till universitetssjukhuset i Toulouse. En källa till danska Se och Hör meddelade några dagar senare att prinsen återhämtade sig väl och både kunde röra armar och ben samt tala.

Annons

Annons
Kort efter att prins Joachim insjuknat valde drottning Margrethe och det danska hovet den transparenta vägen när det kom till att kommunicera eventuella framsteg i förloppet. Vanligt är annars att de håller inne med informationen ett tag, men redan dagen efter meddelade de i ett pressmeddelande att Joachim fått en stroke, och har fortsatt uppdateringarna under tiden som gått sedan dess.

Margrethe har valt den transparenta vägen

Det är såklart en tuff tid för Margrethe, och det är starkt gjort att vilja vara så öppen med vad som händer! Ett helt folk har varit oroliga för Joachim och vad som skulle hända näst, och även om hon såklart är hans mor och kanske mest orolig av alla har hon delat med sig av förloppet i den svåra tiden.
Joachim och Marie bryter tystnaden efter stroken.
Joachim insjuknade den 24 juli, men är nu utskriven från sjukhuset och på bättringsvägen.
Under tisdagen kom det lugnande beskedet att Joachim skrivits ut från sjukhuset och förväntas återhämta sig utan att lida några större fysiska med av blodproppen.
Annons

 

Detta har hänt:

24 juli: Prins Joachim insjuknar på Chateau de Cayx, det visar sig vara en stroke. Han tas till sjukhuset i Toulouse.
25 juli: Danska Hovet går ut med händelsen via ett pressmeddelande. Han opererades samma dag.
28 juli: Ett nytt pressmeddelande uppdaterar om sjukdomsläget.
3 augusti: Joachim skrivs ut från sjukhuset och är tillbaka på chateau de Cayx.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Margrethes tuffa beslut – efter den stora oron”

 1. Mats skriver: 5 augusti, 2020

  Prinsen har varit storrökare i decennier och slutade helt nyligen.Läger ingen moral i det då man kan leva hälsosamt ändå men rubriken är rätt missvisande


 2. Lotta skriver: 6 augusti, 2020

  Mats
  Tyvärr är det inte bara rökare som drabbas av stroke, om det vore så enkelt.


 3. AstridA skriver: 6 augusti, 2020

  Jag blir så besviken och arg på alla er som tror att de som drabbats av stroke har gjort något som förorsakat den. En stroke är förorsakat av ett konglomerat av olyckliga saker (som alla andra sjukdomar) och inte minst av otur!


 4. Fluff skriver: 6 augusti, 2020

  Nja, AstridA,
  Läs gärna stycket om rökning och stroke. https://www.hjarnfonden.se/2019/06/10-riskfaktorer-for-stroke/


  1. AstridA skriver: 7 augusti, 2020

   Tack, men jag säger inte att rökning inte är en medverkande orsak. Jag har aldri rökt och vet att det är mycket farligt. Men ni måste sluta att anklaga sjuka människor och sluta försöka hitta vad de har gjort fel! Man blir sjuk utan att ha begått misstag. Speciellt i stroke. Mäta blodtrycket då och då skulle rädda många.


 5. Lotta skriver: 7 augusti, 2020

  Det finns ingen skyll dig själv stroke, det kan drabba vem som helst, själv fick jag en när jag var 29 år.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar