Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Maria Teresa fyller 60 år - stort bildspel

22 mar, 2016, 09:24 
AvJohanna Lejon
Annons
Mariateresa

I dag, den 22 mars, blir storhertiginnan Maria Teresa av Luxemburg, född señorita Mestre y Batista, 60 år gammal. Födelsedagen ska, enligt uppgift, firas med familjen och vänernna i Luxemburg. Maria Teresa har också medverkat i en radiointervju i dagarna, där hon passade på att visa att hon kan sjunga. För radiolyssnarna rev hon nämligen av hiten Guantanamera. Och det är inte bara födelsedagen som man har firat stort i år. 2016, på Alla Hjärtans Dag, firade också storhertigparet 35 år som gifta. Den 14 februari 1981 gifte de sig och än i dag, 35 år senare, tycks känslorna vara minst lika starka som då. Henri och hans Maria Teresa har inget emot att visa sin kärlek offentligt. De håller ofta om varandra, kramas och har till och med kysst varandra när andra sett på. Som alla vet är detta något som är ganska ovanligt i kungliga kretsar. Kanske beror detta på att de verkligen vet hur det är att tvingas kämpa för sin kärlek, tvingas kämpa för den man vill ha. Att Maria Teresa och Henri skulle bli ett par var nämligen långt ifrån givet. Henris föräldrar, storhertiginnan Josephine Charlotte, född prinsessa av Belgien, och storhertig Jean tillhörde nämligen den generation av kungligheter där man tidigt visstevem av som var utsedd till make eller maka för sin dotter respektive son. Deras egen son ville dock annorlunda. Henri förälskade sig i bankirdottern Maria Teresa, som han träffade när han studerade i Schweiz. Romansen väckte stor skandal men Henri var säker på sin sak. Det var Maria Teresa eller ingen. För henne ska han ha hotat med att säga av sig titeln. Därmed gav föräldrarna med sig. I år firar storhertigparet, som sagt, 35 år som gifta. De har fem barn och tre barnbarn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se vårt fina bildspel på Maria Teresa och maken nedan:

Foto: Stella Pictures

Annons