Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marianne Bernadotte skapar egna rubriker i New York

07 dec, 2010, 09:36 
Agneta Nisbeth
Annons

Det är inte bara prinsessan Madeleine som skapar rubriker i New York. Marianne Bernadotte gör det också.

Häromveckan besökte Marianne Bernadotte “The Big Apple” och i samma veva blev hon omskriven i  The New York Times. I början av sommaren skapade prinsessan Madeleine stora rubriker i USA sedan hon brutit förlovningen med Jonas Bergström. Men redan dessförinnan, 2009, hade hon gett upphov till lite skvaller i staden sedan hon, på en middag, ska ha erkänt för sin stylist Francky L’Official att hon har tröttnat på sitt liv i Sverige.

Annons

– Jag funderar på att flytta till West Village, ska hon ha viskat så drottning Silvia inte skulle höra, skrev New York Daily News då.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och nu är det dags för ännu en svensk kunglighet att figurera i amerikansk media. I början av december besökte Marianne Bernadotte världsmetropolen “The Big Apple”, bland annat för att vara värd för ett evenemang på Museum of Art and Design, äta frukost med en dam i väntan på den tidigare kejsarinnan Farah Pahlavi av Iran och dricka te med prins Dimitri av Jugoslavien medan han visade henne sin senaste smyckes-design.

Blåsor på fötterna

Tidningen The New York Times noterade att Marianne Bernadotte var i stan och gjorde därför en kortare intervju. Journalisten Christine Haughney beskriver Marianne som en vacker, ungdomlig 86-åring med få rynkor, honungsblont hår och nästan flickig röst. I artikeln berättar Marianne om sin bakgrund och hur hon träffade sin make, Sigvard Bernadotte.

– Jag kallar inte mig själv prinsessa men alla människor som känner till omständigheterna gör det, säger hon i intervjun.

Hon berättar också om sommarens bröllop, Victorias och Daniels, och hur hon då fick blåsor av de höga klackarna hon bar vid festligheterna.

Av Johanna Lejon

Foto. IBL

Läs även:

Annons