Marie Cavalliers kärlek räddade Joachim ur livskrisen

Prins Joachims och Maries förlovning kom inte som en överraskning för danskarna – snarare vare den hett efterlängtad. Vackra Marie Cavallier har verkligen räddat prins Joachim ur den livskris som förde honom in på fel spår.

Att Marie Cavallier är prins Joachims stora kärlek, det framgår med all tydlighet. Men lika ivrigt vill Joachim låta förstå att Marie också har räddat hans liv. Prinsens leende ville aldrig lämna mungiporna då han lyckligt presenterade sin fästmö för den samlade pressen på förlovningsdagen. Vilken förändring sen den där sorgliga sommaren för tre år sedan då hans äktenskap med prinsessan Alexandra sprack inför öppen ridå!

Under en lång period hade prins Joachim klippkort på Köpenhamns trendiga barer och fastnade regelbundet på bild med ena armen runt en ung blondin och en skvimpande öl i den andra. Hans livskris var total och hans drickande våldsamt. Det var många som befarade att han stod på randen till alkoholism.

Slut på festandet

Maries kärlek blev hans räddning och nu är det slut på det självdestruktiva festandet. Det är en helt annan prins som kliver fram i strålkastarljuset. Hans lugna mörka röst med perfekt brittisk accent blir varm och glad när han berättar om första mötet med Marie.

– Vi träffades första gången hösten 2002 genom ett privat jaktlag och känslorna växte fram under våren 2005.

Vilket får oss alla att minnas de romantiska semesterbilderna på Joachim och Marie från deras kärlekssemester i Avignon den första sommaren tillsammans.

– Jag föll för hans fantastiska personlighet, hans godhet, hans enkelhet och hans utseende förstås! avslöjade Marie öppenhjärtigt.

Hennes fullständiga namn är Marie Agathe Odile Cavallier och den sjätte februari fyllde hon 31. Marie är alltså sju år yngre än sin blivande make. Hon är född i Frankrike, men flyttade med sin mamma till Schweiz när föräldrarna skilde sig när hon var tretton. Blivande prinsessan Cavallier har studerat konst i Schweiz och marknadsföring i Boston, USA. I Maries CV hittar man en anställning i ett IT-företag i New York och den nuvarande tjänsten som direktionssekreterare i styvpappa Christian Grassiots finansbolag i Genève.

Nu kan hennes bakgrund som skilsmässobarn bli till stor hjälp när hon ska bli styvmamma till Joachims små pojkar Nikolai och Felix. Men i rollen som styvmor har Marie sagt att hon kommer att gå lugnt fram och se hur saker och ting utvecklar sig. Självklart hoppas Marie också att få egna barn en dag. Men allra först väntar bröllopet. Så snart det är avklarat kommer Marie att lämna Genève för gott och flytta in på slottet Schackenborg på den danska landsbygden.

Nervöst första möte med drottningen

Marie har avslöjat att hon var mycket nervös inför sitt första möte med Joachims mamma. Naturligtvis blir man granskad, inte bara som flickvän, utan även som blivande prinsessa, när man delar middagsbord med Danmarks drottning.

– Jag var nervös, hon är en imponerande kvinna. Men hon var mycket vänlig och enkel och jag var förvånad över hennes fina sätt att välkomna mig, sa Marie.

Drottning Margrethe bestämde helt nyligen att Marie ska få titeln prinsessa, vilket inte var helt självklart. Joachim har påpekat att han inte lagt sig i det beslutet utan överlåtit det ”till andra”.

– Det är viktigt att bli prinsessa, men jag tänker mer på att bli Joachims hustru, konstaterar Marie.

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: Charles Hammarsten