Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Fredrikssons sista fina gest för barnen i testamentet

11 mar, 2020, 17:00 
Marie Fredriksson lämnade efter sig en sörjande familj.Men hon har sett till att de blir väl omhändertagna.
Annons
Har du koll på tronföljden?Brand logo
Har du koll på tronföljden?

Marie Fredriksson sörjdes av en hel nation. Hon hade ordnat sig en plats i den svenska folksjälen, kanske främst för sin roll i Roxette, en av Sveriges mest framgångsrika musikgrupper genom tiderna med över 75 miljoner sålda skivor världen över. Men hon var även en älskad solosångerska med ballader som ”Ännu doftar kärlek”, ”Tro” och ”Sparvöga”. 

Det var i december som Marie gick bort, 61 år gammal. Efter sig lämnade hon maken Mikael Bolyos och barnen Josefin och Oscar – men hon såg till att familjen skulle bli väl omhändertagen efter hennes bortgång.

Marie Fredriksson – så var hennes testamente

Marie och Mikael med barnen Josefin och Oscar.
Marie och Mikael med barnen Josefin och Oscar.

Enligt Expressen upprättade Marie sitt testamente i januari 2001. Där står skrivet att maken Mikael tilldelas all hennes kvarlåtenskap, men han ges också rätt att avstå arvet till förmån för barnen.

Annons

Det framgår i testamentet att Marie var extra mån om att Josefin och Oscar skulle få sitt. Allt som tilldelas dem ska räknas som deras enskilda egendom, vilket innebär att deras framtida makar inte har någon giftorätt.

Vid sin död hade Marie Fredriksson tillgångar på sammanlagt 64 miljoner kronor, skriver Expressen.

“Pratade öppet och ärligt”

Marie levde med sin sjukdom i nästan två decennier. I sin självbiografi ”Kärleken till livet”, som Marie skrev tillsammans med författaren Helena von Zweibergk, avslöjade Marie att Mikael redan 2006 hade börjat planera hennes begravning.

”Den sommaren berättade Micke för mig hur nära döden jag hade varit. Vi pratade öppet och ärligt om allting. Hur vi både hade tänkt och Micke berättade hur han hade planerat för min bortgång. Och jag berättade vad jag hade tänkt på, men inte kunnat dela”, skrev Fredriksson i boken.

 

Annons