Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marie Hellqvists beslut – därför säger hon nej

05 maj, 2020, 06:00 
Marie Hellqvist, prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Det är något speciellt med Sofias mamma Marie Hellqvist. Hon som både lunchar med drottningen – och vet allt om fryspåsar av plast!
Annons
Det här är prinsessan SofiaBrand logo
Det här är prinsessan Sofia

Hennes dotter är prinsessa av Sverige – men själv är hon nästan osynlig. Ja, inte hemma i Älvdalen förstås, men för svenska folket i allmänhet. Och det är en position som hon själv har valt, men som det kanske också förväntas av henne. Intervjuer? Nix, det blir det inga!

Marie Hellqvist med kungen och drottning Silvia 2015.
Marie tiger som muren.

Föräldrarna till de som har gift sig med kungabarnen förutsätts ju hålla låg profil i alla lägen och i alla väder. Och det är kanske därför som vi är så himla nyfikna på Marie! Hon som jobbar på Rullpack AB och kan allt om ”polyetenpåsar på rulle”. Samtidigt som hon lunchar med drottning Silvia och umgås privat med Hagafamiljen.

Annons
Marie Hellqvist och Erik Hellqvist med drottning Silvia.
Marie Hellqvist med drottning Silvia – och sin man Erik.
Prinsessan Sofias mamma Marie Hellqvist och pappa Erik Hellqvist
Vi vet i alla fall att hon gillar att byta hårfärg!

Dessutom är hon ju mormor till charmprinsen Alexander och den lille blonde hertigen av Dalarna som snart fyller tre. Själv är hon 62 år och gift med Erik, 70, som jobbar som studie- och yrkesvägledare på Älvdalsskolan. De bor i ett solgult trähus i Kåtilla. Där, och i hela Älvdalen förstås, är Marie något av en kändis.

Annons

Sådan är prinsessan Sofias mamma Marie Hellqvist

Tidigare var hon politiskt aktiv i Liberalerna, och hon har har suttit i kommunfullmäktige i Älvdalen. Fram till i mars satt hon också i styrelsen för Nordisk Bioplastförening. Plast – se där ett ämne som hon och kronprinsessan Victoria skulle kunna diskutera länge!

Marie Hellqvist med kronprinsessan Victoria och prins Oscar.
Marie Hellqvist med kronprinsessan Victoria och prins Oscar.
Marie Hellqvist
Så här ser hon ut i de kungliga salongerna. Men privat händer det att hon drar på sig läderstället och gasar iväg på motorcykeln.

Foto: TT.

Annons