Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Marie Hellqvists stora livsförändring – efter dottern Sofias beslut

05 nov, 2023, 06:30 
Prinsessan Sofia fattade ett beslut som påverkade mamma Marie Hellqvist i Älvdalen drastiskt. Nu dras allt upp igen.
Annons

Det var 2015 som prinsessan Sofia och prins Carl Philip sa "ja" till varandra i ett riktigt sagobröllop. Sofia lämnade sitt liv som "vanlig" bakom sig och fick vänja sig vid ett liv i det kungliga strålkastarljuset.

Hemma i Älvdalen bor mamma Marie och pappa Erik Hellqvist kvar. Men deras liv har förändrats drastiskt efter Sofias beslut.

Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrarBrand logo
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar

Prinsessan Sofia och prins Carl Philips hemliga gömställe

Det är i Sveriges Radios podcast Monarkerna med Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow som Sofias resa från Älvdalen till slottet dras upp på nytt. Avsnittet gästas också av Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, som följt Sofia på nära håll.

Det var också Johan T Lindwall, som avslöjade att Sofia Hellqvist från Älvdalen var prinsens nya flickvän.

Annons

Innan dess var det nästintill bara Marie och Erik som visste om vad som pågick bakom kulisserna, eftersom idylliska Älvdalen blev det hemliga parets gömställe.

– Varken kungen eller drottningen hade nämligen en aning om Carl Philips förhållande med Sofia Hellqvist. Det var en nyhet för dem fram till att de läste min artikel i Expressen, har Johan T Lindwall berättat.

Marie Hellqvists stora livsförändring – inget blev sig likt

Och så över en natt, förändrades Maries och Eriks liv för alltid, när Sofia och Carl Philip beslutade sig för att satsa på kärleken. Ja, faktum är att hela Sofias familj och bekantskapskrets skadades om efter avslöjandet.

I Monarkerna berättar Johan T Lindwall:

– Dels har vi ju systrarna som blev lite offentliga personer och mamma och pappa, som båda kör motorcykel. Det är kanske inte helt vanligt i svenska kungahuset. De körde ju motorcykel och var ju lite udda fåglar i svenska kungafamiljen.

Ja, Marie och Erik blev plötsligt föräldrar till en prinsessa och sedan dess har deras liv har inte varit sig likt. De blir inbjudna till fest på slottet och har blivit goda vänner med kungaparet!

Men trots livsförändringen så försöker de båda leva ett vanligt och anonymt liv i Älvdalen. Erik är pensionär, och Marie arbetar som marknads- och säljchef på företaget Rullpack AB.

Marie och Erik Hellqvist, och Ewa och Olle Westling
Marie och Erik tillsammans med prins Daniels föräldrar Ewa och Olle Westling i september.

Foto: TT

Annons