Marie och Joachim gick miste om lille prins Henriks första steg

henrik_joachim_marie

Prinsessan Marie och prins Joachim i Brasilien.

Prinsessan Marie och prins Joachim i Brasilien.


Som förälder vill man självklart vara med när ens barn tar sina första staplande steg. Men på grund av en jobbresa till Brasilien gick prins Joachim och prinsessan Marie miste om just detta.

Prinsessan Marie och prins Joachim reste förra veckan till Brasilien för att i en vecka bidra till fokuseringen på danska företag som är verksamma i landet.

Besviken

På denna jobbresa fick inte sonen prins Henrik följa med och på en vecka kan man, som förälder, missa mycket. Som till exempel när ens barn börjar gå för första gången.

– När vi satt på flyget till Brasilien tog vår son sina första steg därhemma i Danmark, sa en besviken prinsessan Marie till Billed Bladet.

Film som tröst

Danska prinsessan fortsatte att berätta att de dock är glada att de har en så bra barnflicka. Till tröst skickade hon en film på prins Henrik när han tar några steg.

Slumområde

Förutom att delta i företagsfrämjande åtgärder besökte även prinsessan Marie en av Rio de Janeiros förorter och en skola för blinda barn.

Det har varit en intensiv vecka i Brasilien, men på söndag bär det åter hem till Danmark och då får de äntligen se sonen gå i verkligheten…

Av Anna Frödell

Foto: All Over Press

Se bildspelet från prins Joachims och prinsessan Maries resa i Brasilien här nedan:

[smooth=id: 376; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]