Marie och Joachim på cykeltur i Mexico City

Marie och Joachim på cykeltur i Mexico City
Annons

Marie-och-Joachim

Prinsessan Marie och maken prins Joachim fortsatte sitt statsbesök i Mexico med att ta en cykeltur tillsammans i huvudstaden. De visade därmed hur man kan resa miljövänligt.

Det blev inte en speciellt lång cykeltur i den hårt trafikerade huvudstaden Mexici City. Men prins Joachim och prinsessan Marie hann i alla fall visa sitt intresse för “Dreams on wheels” som syftar till att få folk ta till cykeln istället för bilen.

Annons


Prins Joachim och prinsessan Marie framför pyramiden.
Prins Joachim och prinsessan Marie framför pyramiden.

– Vi vill härmed visa på att cykeln är ett möjligt transportmedel i citykärnan. Det är inte bara bra för miljön utan också för ens egen hälsa, förklarade prinsen för de lokala tidningarna.
Under lördagen hann paret också med ett besök till den mäktiga Teotihuacan-pyramiden och ett besök i den ekologiska parken Xochitla där paret planterade ett träd tillsammans.


Den mexikanska presidenten Felipe Calderón och hans hustru Margarita Zavala mötte sedan det danska prinsparet på sitt Los Pinos Residence för ett litet samtal om dansk kultur och han passade också på att berätta hur glad han är över den djupa vänskapen länderna emellan.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Scanpix

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Marie och Joachim på cykeltur i Mexico City”

  1. Per skriver: 9 mars, 2010

    Prinsesse Marie har, så vidt jeg ved, ikke kørekort….. og jeg troede faktisk heller ikke, at hun havde lært at cykle….. Paris er definitivt ikke en cykelvenlig by ! 🙂
    Det er kun de italienske bilister, der kører og parkerer mere rædselsfuldt……er min erfaring som cyklist.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar