Maries stöd till Margrethe – när Mary lämnat landet

Marie stöttade Margrethe när drottningens balettföreställning "Snödrottningen" hade premiär den 1 december på Tivoli i Köpenhamn.

Drottning Margrethe har haft ett hektiskt schema den senaste tiden när den större delen av den danska kungafamiljen befinner sig utomlands. Därför blev hon nog extra glad när prinsessan Marie dök upp som stöd när H C Andersens saga “Snödrottningen” hade premiär på Tivoli i Köpenhamn den 1 december.

Kvällen var en extra stor sådan för drottningen – det är nämligen hon som har skapat både kostymen och scenografin till baletten, och samarbetat med musikern Nanna Øland Fabricius och koreografen Yuri Possokhov. Margrethe har många års erfarenhet av liknande arbete och det här är åttonde gången som hon engagerar sig i en balettföreställning, men aldrig tidigare har hon varit med i en så stor uppsättning.

– Jo, jag är lite nervös, medgav drottningen till danska Billetbladet precis innan föreställningen skulle börja.

Förutom Marie, som kom till premiären utan maken Joachim som var i Paris, var även kronprins Frederik på plats tillsammans med barnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine. Mary var inte på plats då hon var på väg till Indonesien vid tillfället. Prins Nikolai och prinsessan Benedikte var även på plats för att titta på balettföreställningen.

Foto: TT