Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marius åter i blåsväder – säljer sin mc på norska Blocket

01 jul, 2019, 13:00 
AvJohanna Lejon
Marius Borg
Återigen säljer Mette-Marits son sina privata ägodelar på norska motsvarigheten till Blocket, Finn.no. Nu är det hans motorcykel som är till salu.
Annons

På den norska köp- och säljsajten Finn.no läggs dagligen hundratals annonser ut där privatpersoner säljer gamla prylar och kläder. En annons som lagts ut de senaste veckorna sticker emellertid ut. Det är annonsen för en motorcykel. Närmare bestämt en Harley-Davidson Sportster Custom från år 2001. Priset? 80 000 kronor. Annonsen är utlagd av kronprinsessan Mette-Marits son, Marius Borg Høiby, 22 år. Marius är inte kunglig själv, men eftersom hans mor är Norges blivande drottning är det givetvis en smula märkligt att han säljer saker på norska Blocket. Marius skriver också att den exakta summan för motorcykeln går att diskutera om affären går i lås snabbt! Priset ”går att diskutera vid snabb affär”, slår Marius fast.

Marius annons på Finn.no

”Kultprojekt säljes! Köpte den förra hösten med avsikten att få den registrerad i mellanklassen, men det visade sig inte vara möjligt. Då jag inte har giltigt körkort för den klassen kan jag inte använda den”, skriver Marius Borg Høiby på Finn.no.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I annonsen står det också att Marius önskar tre dagars framförhållning gällande eventuell provkörning.

Marius borg tt
Marius säljer nu sin mc på Finn.no.

”Det är bara att ta kontakt om det är något du undrar:)”, avslutar han.

Men, varför vill då inte Marius längre ha sin flotta hoj? Anledningen till försäljningen är en smula komisk. Marius saknar helt enkelt giltigt körkort och kan alltså inte köra motorcykeln, skriver norska Dagbladet.

Inte första gången Marius säljer saker på Finn.no

Motorcykeln är inte det första som Marius säljer på Finn.no. 2016 la han ut två annonser på sajten – en för en resväska från lyxmärket Louis Vuitton och en för klocka av märket Nixon. Lite pikant var det dock att Marius uppgett Kungliga slottet i Oslo, alltså Slottsplassen 1, som sin adress och dessutom fanns registrerad med sitt eget mobilnummer. Tilltaget var, och är, ovanligt i kungliga sammanhang.

– Det här är helt vanliga annonser för saker som Marius Borg Høiby inte längre använder. Då är det bra att någon annan kan få glädje av dem. På Finn.no kommer en registrerad adress automatiskt upp och man kan välja att dölja den. Det kommer Marius att göra i framtiden, sa hovets kommunikationschef Marianne Hagen till norska Se og Hör då.

Foto: TT

Annons