Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marius på väg in i vuxenvärlden – fyllde 22

18 jan, 2019, 17:00 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Marius borg tt
Borg Höiby som nyligen fyllt 22, är en omtyckt storebror till prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Han var bara fyra år när han stod med sin mamma på slottsbalkongen. Utan att veta om det hade hans lilla person blivit hett omskriven i pressen dagarna innan eftersom det var ovanligt i kungliga kretsar att en blivande kung gifte sig  och blev bonuspappa på kuppen.

Kronprinsessan Mette-Marit och Marius

Att tillvaron går upp och ned är något som kronprinsessan Mette-Marits äldste son Marius fått känna på. Efter en tids kringflackande är den blonda ynglingen tillbaka på norsk mark.

Det är knappast något stillasittande och enformigt liv han lever. Marius  har hunnit bli arbetslös, få nytt jobb och köpa hus. I söndags, den 13 januari 1997, fyllde Marius Borg Høiby 22 år och firades med party, gratulationer och glada tillrop.

Annons

Nytt jobb

Det är många som hoppas på att han ska mogna. Numera har han råd att med egna pengar bjuda släkt och vänner på lyxig middag. Marius har nämligen påbörjat en provanställning på sälj – och marknadsavdelningen på Selvaag Bolig. Om allt går bra kan han efter februari få förlängt. Det är ju goda nyheter för Mette-Marits son, som inte fick ha kvar arbetet som moderedaktör för det brittiska magasinet Tempus. Det bekräftade Marius själv i norska Se & Hør, där han förklarade att tidningen lades ned. Det var alltså orsaken till varför han fick sluta.

Kanske har kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit anledning att vara en aning oroliga trots allt för Marius, som bytt skola eller arbete ofta och slutat efter kort tid. Är han rastlös?

– Han flyttade till Kalifornien där han studerade ekonomi och administration vid Santa Monica College. Men bara efter ett halvår avbröt han studierna och flyttade hem till Norge, skriver Se & Hør.

Mette-Marit i blommig klänning

Som tur är har ju mamma Mette-Marit ett kontaktnät som heter duga. Via goda vänner till Haakon och Mette-Marit fick Marius Borg Høiby en praktikplats på modehuset Philipp Plein i Milano. Inte heller det arbetet blev långvarigt och han slutade bara efter ett par veckor. Kanske går det bättre i den nya branschen, som han nu provar på. Det är många som håller tummarna för Marius. Hoppas att han gör bra i från sig. Selvaag Bolig har flera livsstilsboenden också i Sverige, så det kan bli flera resor för Marius till Stockholm. Den som äger företaget är kronprinsfamiljens goda vän, miljardären Olav Hindahl Selvaag. Han och kronprins Haakon känner varandra väl och Mette-Marit har blivit nära väninna med Olavs hustru Kristin Lien Selvaag. Bland annat var familjerna tillsammans på solresa till Sardinien, där de badade och åkte båt.

Annons

Läs mer:

Foto: TT

Annons