Marius har fyllt tonåring

14 jan, 2010, 14:38 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Agneta Nisbeth
Annons
Marius med kronprins Haakon och mamma Mette-Marit på Nobels Fredspris-konsert i december.
Marius med kronprins Haakon och mamma Mette-Marit på Nobels Fredspris-konsert i december.

Kronprinsparet i Norge har blivit tonårsföräldrar. I går fyllde Mette-Marits son Marius 13 år.

Marius, son till kronprinsessan Mette-Marit och Morten Borg, fyllde igår tonåring.

– Det blev ett privat firande med familjen, konstaterar hovets kommunikationschef Sven Gj. Gjeruldsen.

Kanske blev det en ny skateboard i present. Marius är mycket sportintresserad och gillar att besöka skateboard-rampen och balansera på ”brädan”. Att se på film och lyssna på musik är också favoritsysselsättningar för den nybakade tonåringen. Marius bodde med Mette-Marit och Haakon i London skolåret 2002/2003 och gick i engelsk skola där. I augusti 2003 började han grundskolan i Norge. Nu går han i sjuan på Jansløkka-skolan i Asker, nära det kungliga residenset i Skaugum där kronprinsfamiljen bor.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Omåttligt populär sägs han vara. Med sitt busiga Emil-utseende, blont hår och pliriga ögon, ser han bra ut och dessutom är han duktig i skolan. Ännu så länge är han mammas lille prins, men snart blir det både till att klämma ungdomsfinnar och konversera med målbrottsröst hemma i pojkrummet på Skaugum. Tretton år! Det är ju då allt börjar… Puberteten är svår ibland. Tonårsföräldrar har plötsligt ett barn som är litet och stort på samma gång och det gäller att hantera ”övergången” på rätt sätt. Nu har Mette-Marit och Haakon verkligen en utmaning framför sig.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Annons