Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Marius utseendeförändring – går inte att känna igen

25 okt, 2020, 08:00 
Marius Borg Höiby har vuxit upp i en kungafamilj – utan att vara kunglig själv.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 43?

ewNär Haakon och Mette-Marit träffades visste de nästan direkt att det skulle bli de två. Bara ett år efter första mötet på en musikfestival förlovade de sig och lyckan för paret var total. Men i Norge blev de starkt ifrågasatta till en början.

Trots att drottning Sonja, Haakons mamma, också var en kvinna av folket hade det norska folket svårt att acceptera Mette-Marit som framtida kronprinsessa. Till exempel var hon redan mamma till en liten son, vilket är helt normalt för de allra flesta men i den kungliga världen var det fortfarande en väldigt sällsynt situation. Men paret kämpade hårt för sin kärlek och det var tydligt att Haakon redan hade gjort sitt val.

Haakon tog sig an lille Marius, som var två år när han och Mette-Marit träffades, och de båda har en väldigt fin relation. Det kungliga livet har inte alltid varit lätt för sonen, som inte är prins eller arvtagare till någon tron men trots det alltid haft allmänhetens blickar på sig.

marius borg höiby kronprinsessan mette-marit kronprins haakon
Marius har alltid varit en självklar del av kronprinsfamiljen!

Nu har Marius vuxit upp och trots att han visat på en hel del rastlöshet, han har haft flera olika jobb både i Norge och utomlands, så verkar han ha hittat ett liv han trivs med tillsammans med flickvännen Juliane. De har varit tillsammans i flera år och har en liten hund som charmat hela kungafamiljen.

Marius Borg Höiby mette-marit
Marius Borg som vi är vana att se honom.

Marius har även tagit ett jobb som motorcykelmekaniker hos en firma utanför Osla, och därmed för han ägna sig åt sin passion även till vardags!

Mette-Marit fick rättfärdiga sitt tidigare liv

Marius Borg Höiby idag! Här är han med på lillebror Sverre-Magnus konfirmation.

Inför Mette-Marit och Haakons bröllop skvallrades det så mycket att Haakon kände sig manad att hålla en presskonferens, där han och Mette-Marit fick svara på en rad personliga frågor som det fanns frågetecken kring bland folket. Bland annat handlade det om Mette-Marits tidigare pojkvän, Morten Borg, pappa till sonen Marius, som tio år tidigare hade dömts till två års fängelse för knarkbrott.

– Jag vet att det här har varit svårt för många. Men jag kan inte göra om mina val, även om jag önskar att det vore möjligt, sa hon med med tårar i ögonen.

Annons