Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märkliga bilderna på Mary och Maxima sprids – ingen kan tro sina ögon

25 okt, 2023, 09:30 

Kronprinsessan Mary och drottning Maxima är lika som bär.

Annons

Ifjol kunde vi se när det holländska kungahuset träffade både Sverige och Danmark i samband med ett statsbesök. Då kom det även fram att kronprinsessan Mary och drottning Maxima, bortsett från att vara kungliga, delade flera likheter.

7 saker du inte visste om kronprinsessan MaryBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Mary

När de båda powerkvinnor möttes i Haag, under ett kungligt toppmöte och en middag i Grote Kerk, en av stans äldsta byggnader och holländska kungafamiljens dopkyrka, så var kungligheterna klädda till tänderna.

De hade tänkt i liknande banor och hade valt svarta klänningar, ett tydligt exempel på att ländernas respektive hov stämmer av med varandra innan de kungliga damernas klädval bestäms.

Annons
Drottning Maxima och kronprinsessan Mary
När danska kronprinsparet besökte Haag förra året så hade drottning Maxima och kronprinsessan Mary valt klänning i liknande färger.

Mary och Maxima lika som bär

Och det är inte första gången det händer. Faktum är att de har haft exakt likadana kläder på sig när de varit och besökt andra länder, något som blev tydligt när Maxima besökte Kenya i samband med sitt arbete i FN.

Den här gången valde hon en mer nedtonad färg. Skjortan var vit och en mönstrad maxikjol. Looken var närmast identisk med den som kronprinsessan Mary bar när hon och kronprins Frederik besökte Indien tidigare i år.

Annons
Drottning Maxima
Drottning Maxima med vit skjorta och mönstrad maxikjol.

Dykt upp i den mönstrade kjolen flera gånger

Kjolen verkar vara något av en favorit hos både Maxima och Mary. De bar den också 2016, då med en månads mellanrum.

Ja, med andra ord är det inte första gången som Mary och Maxima väljer att dyka upp i en liknande look. Enda skillnaden den här gången var att de valt olika skärp, Maxima ett brunt och Mary ett oranget.

Så snyggt!

Kronprinsessan Mary
Kronprinsessan Mary i vit skjorta och mönstrad maxikjol.

Foto: TT

Annons