Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märkliga detaljen i bilderna på William får folket att reagera – mitt i familjekrisen

08 feb, 2024, 21:00 
Prins William fångas på bild mitt i familjekrisen. Men en detalj i bilden får folket att reagera – det är för märkligt.
Annons
Chockbeskedet: Kung Charles har cancerBrand logo
Chockbeskedet: Kung Charles har cancer

Den senaste tiden har det brittiska kungahuset dragit till sig en hel del uppmärksamhet. På kort tid blev det känt att prinsessan Kate ska göra en magoperation och vara inlagd på sjukhus i två veckor, och kung Charles skulle opereras för en förstorad prostata.

När både Kate och Charles var utskrivna från sjukhuset kom bomben: kung Charles har cancer.

Mitt i tumulten finns prins William, som måste fortsätta sina kungliga plikter och hålla skenet uppe. Nu delas nya bilden på prinsen som förvirrar rejält – kan det verkligen vara...?

Annons

Prins Williams första ord om prinsessan Kate och kung Charles sjukdom

Som tronarvinge är prins William en av dem som kan rycka in när kung Charles inte kan fullfölja sina plikter, som nu. Med anledning av hans cancerdiagnos och behandlingarna som redan startat, har han valt att pausa sina officiella framträdanden tillsvidare.

Under onsdagen dök prins William upp i det kungliga strålkastarljuset för första gången, då på Windsor slott för att dela ut utmärkelser i kung Charles ställe.

Senare på kvällen stod en pampig gala på schemat, och det går inte att förneka att det vilade ett svart moln över kvällen. Prins William kom såklart ensam, eftersom Kate fortfarande vilar upp sig, och med sin pappas cancerbesked i bakhuvudet.

Men plikten går först – och prins William hade ett brett leende på läpparna och höll masken. Han passade också på att tacka för allt stöd:

– Jag skulle vilja ta tillfället i akt att säga tack också för de vänliga meddelandena och stöd till Catherine och min far, särskilt under de senaste dagarna. Det betyder mycket för oss alla.

Annons
Prins William håller tal
Prins William pratade för första gången om Charles sjukdomsbesked.Daniel Leal-AFP/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com

Bilderna på prins William och Tom Cruise förvirrar – mitt i krisen

Det var Londons ambulanshelikoptrar som höll i en välgörenhetsgala, och prins William som är känd för att ha glimten i ögat såg till att påpeka elefanten i rummet:

Annons

– Det är lätt att säga att de senaste veckorna har haft ett ganska "medicinskt" fokus. Så jag tänkte att jag skulle komma till ett ambulansevent för att komma bort från allt!

När det brittiska hovet delade bilder från kvällen var det dock en detalj som stal all fokus – att prins William poserade glatt med Hollywood-stjärnan Tom Cruise. Så här låter det i kommentarsfältet:

"Varför är Tom Cruise där?!"

"Vad har Tom Cruise med ambulanshelikoptrar att göra?"

Ja, förvirringen är total, men faktum är att det inte är så konstigt. Tom Cruise har nämligen stöttat London Air Ambulances arbete i många år, så det var en självklarhet för honom att dyka upp. En rolig kuriosa är att prins William faktiskt själv varit ambulanshelikopterpilot!

Tom Cruise och prins William
Tom Cruise är ju också pilot – nästan i alla fall.TRIP / BACKGRID UK / TT
Tom Cruise och prins William skrattar
William och Tom Cruise har träffats flera gånger förut, så det var minst sagt ett kärt återseende.TRIP / BACKGRID UK / TT

Foto: TT

Annons