Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märkliga detaljen vid Aris grav – Durek pekas ut

17 okt, 2020, 06:00 
Durek Verrett kan ha lämnat ett spår efter sig vid Ari Behns grav.
Annons
Drottning Margrethes egna ord i boken: ”Jag är senil”Brand logo
Drottning Margrethes egna ord i boken: ”Jag är senil”

Ari Behn skulle ha fyllt 48 den 30 september. Konstnären och författaren som hittades död på juldagen och lämnade en bottenlös sorg efter sig.

På födelsedagen fanns hans familj, exmakan prinsessan Märtha Louise och döttrarna Maud, Emma och Leah där när hans urna placerades i “Vår frelsers gravlund”, en kyrkogård i Oslo.

Ari Behn är begravd – Durek kan ha varit där

Durek och Ari var goda vänner, enligt uppgift.

Aris mamma Marianne Behn var också på plats. Hon skrev en innerlig text på Instagram om det svåra men samtidigt vackra tillfället.

“Idag stod jag vid din grav och grät, min älskade son. På dagen när du skulle ha fyllt 48. Jag trodde aldrig att vi skulle begrava dig i stället för tvärtom… eller hittade en plats där du skulle begravas… men det gjorde vi", skrev Marianne.

Annons

Även norska Se og hör har varit vid graven – och gjort en oväntad upptäckt. Hör på detta!

"Vid sidan av gravstenen låg det som Se og hörs bild visar placerat en enkel vit fjäder. Vem som la den där är ett mysterium, men det är troligen en person från Aris närmaste familj eller umgängeskrets, eftersom den nya placeringen av graven inte var offentlig känd", skriver reportern och kungaexperten Anders Johan Stavseng.

En fjäder vid Ari Behns grav

Anders har djupdykt i symboliken kring den vita fjädern, för att försöka få ett svar på frågan kring vem som lagt den vid graven. Klart är att Ari ofta använde sig av fjädrar som motiv i sin konst. Han var dessutom fascinerad av änglar, kanske för att han var döpt efter ängeln Mikael.

Men Anders har också kommit fram till att fjädrar även har en stark symbolik för schamaner. Och Märtha Louise är som bekant tillsammans med en sådan, Durek Verrett. Durek har också en fableisse för fjädrar och har berättat att han ibland går runt hemmavid med samma sorts fjädersmyckade huvudbonad som en indianhövding. Kan fjädern alltså vara en gåva från Durek, en hyllning till sin fallne vän? Vem vet.

Annons