Märtha Louise: Änglarnas hemligheter kan hjälpa dig bli tryggare

Märtha Louise: Änglarnas hemligheter kan hjälpa dig bli tryggare
Annons

Det har varit några intensiva veckor för prinsessan Märtha Louise som är fullt uppe i lanseringen av den nya änglaboken Englenes hemmeligheter. Se en film här.

Prinsessan Märtha Louise har som vi tidigare berättat skrivit klart sin nya bok Englenes hemmeligheter som bland annat handlar om änglars språk och sätt att vara.

Intervjuer

Nu är det dags för stor lansering av den nya boken och prinsessan – klädd i kjol och blus – har fullt upp med intervjuer och presskonferenser – som ni ser på bilden ovan.
– Vi hoppas att änglarnas hemligheter kan hjälpa dig att bli tryggare, säger prinsessan i en intervju.

Annons

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Se en film här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Xoh2_Fyy0Pk

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

42 kommentarer till “Märtha Louise: Änglarnas hemligheter kan hjälpa dig bli tryggare”

 1. Sussie skriver: 1 mars, 2012

  Jag tror jag ska köpa den boken , kan vara lite kul att bilda sig en uppfattning om vad dessa änglar står för . Det låter ju väldigt märkligt för att inte säga komiskt .. Men jag antar att det är ngn form av andlig tröst man ska finna .

  Det som jag sätter mig emot med sådana här “andliga” företeelser är om man utnyttjar svaga människor och samtidigt tjänar myyyycket pengar ! Tex håller kurser som kostar orimliga belopp . Då blir det sektvarning i mina ögon !

  Jag har dock ingen aning om hur Märtha går till väga och menar inte att hon är en “sektledare” !! Därför skulle jag bli jätteglad om ni som känner till lite om dessa änglar skulle vilja dela med sig av sina åsikter ! Vad tycker ni i Norge om detta ? Jag undrar seriöst och är inte ute efter att provocera !


 2. Tina skriver: 1 mars, 2012

  Stackars Norge..vilken bad will..!
  Först Breivik och nu änglamakerskan..!
  Måste kännas tungt för den intelligenta Mette Marit att behöva skämmas över spektaklet..!


 3. Hanna skriver: 1 mars, 2012

  #Sussie
  Rekommenderar dig att läsa böckerna om detta är nåt du är interesserad av att lära mer om.
  Detta har ingenting med någon form av sekt att göra.
  Jag har nu läst första boken och är igång med den andra. Spännande ämne detta! 🙂


 4. Sussie skriver: 1 mars, 2012

  Tack Hanna 🙂 Antar att de även kommer ut på Svenska? Lättare att förstå sammanhanget på egna språket .


 5. Magdalena skriver: 1 mars, 2012

  #1 Sussie,

  Etter å ha tatt min daglige meditasjon, er jeg nå tilbake på jorden. Og den forbindelsen er det viktig å ha for alle, slik at man ikke blir utnyttet som du er inne på!

  Er man ikke i fokus, eller balanse,- er det lett å bli dratt med av alle slags tilbud og temaer som tilbys!

  F.eks. kan shopping, sykelig interesse av kongelige, trening, drikking o.s.v. – bli en virkelighetsflukt, dersom det blir overdrevet.

  Og ja, det meste som blir livsstils og rollestyrt kan ende opp i kategorien sektisme.

  Jeg ser på Marthas bruk av engler som en teknikk for å komme dypere i seg selv. Om englene finnes, er symboler eller aspekter av oss selv, er for meg uinteressant.

  For en som en vant til å meditere, vil en ganske fort komme inn i en indre tilstand hvor en “ser engler” og andre symboler som man ikke ser i dagsbevisst tilstand. Slike indre reiser fører en i dypere kontakt med seg selv,- og gir av den grunn en stor trygghet og indre glede. I tillegg fører den slags åndelig arbeid til at en frigjør blokkeringer av fortrengt og smertefullt materiale som vi alle som mennesker lagrer gjennom livet.

  Hvordan ser jeg på Martha`s virksomhet?
  Jeg ser henne som et svært modig menneske som har turt å fronte den såkalte alternative bevegelsens tanker, vel vitende om at det ville gi henne mye motstand og stemple henne med mange ufine betegnelser.

  Kjøpte hennes første englebok. Den gav meg ikke så mye. Har ingen planer om å kjøpe nummer to!

  Når det gjelder alle tilbud om åndelig utvikling, mener jeg det er viktig å være skeptisk, og lytte til sin egen indre sannhet. Selv er jeg svært interessert i religioner generellt, og ser ingen motsetning mellom det og å finne min egen tros vei.

  Håper dette mitt bidrag var litt avklarende Sussie,- jeg følte intuitivt at du var genuint interessert 🙂


 6. Vicki skriver: 1 mars, 2012

  Härligt med människor som vågar stå för vad de upplever !
  Jag vet oxå 🙂


 7. Hanna skriver: 1 mars, 2012

  #Sussie 🙂
  Jag vet inte. Kom den första boken ut på svenska så gör nog nr 2 det också. Själv är jag både norsk och svensk.


 8. Esther skriver: 1 mars, 2012

  Märtha burde heller arbeide som prinsesse for Norge. Dette engletøvet er flaut!


 9. annchi skriver: 1 mars, 2012

  Om någon ska skämmas så får hon väl göra det själv.
  MM har väl inte nåt ansvar för sin svägerska.

  Sen tycker jag inte att hon behöver skämmas alls….. upp till var och en att tro eller veta!!


 10. sonja skriver: 1 mars, 2012

  Kjere Marta Louise. Du er min favoritt prinsesse i Norge. Men nå henger eg ikkje med deg lenger. Kansje finst det mer mellom himmel og jord en vi menesker forstår. Men ver så snill ha dine meninger for deg selv.Du må tene dine penger til livets opphold du også, men ver snill gjør det på ett anna vis. Ingen engler har så langt hjelpt meg.


 11. Sussie skriver: 1 mars, 2012

  Tack Magdalena för att du delade med dej av dina tänkvärda ord 🙂 !


 12. TinaFS skriver: 1 mars, 2012

  Så länge man inte skadar andra eller utnyttjar andra så är det väl helt OK. Eller som man säger i Kamomille by (Kardemumma stad)
  “Man må ikke skade andre, man må väre grei og snill, og förövrig får man göre som man vill”.
  Prästerna står i kyrkan varje söndag och talar ganska ofta om änglar – ingen påstår att de är pinsamma eller ska skämmas. Har de monopol på änglarna?


 13. pia skriver: 1 mars, 2012

  Det är ingen som ska skämmas annat än den/de som så kategoriskt fördömer Märtha Louise. Är du/ni så rädda för det som inte går att ta på? Är det kanske avundsjuka över att andra kan uppfatta det man inte själv förstår. Vad vet vi om vad som finns i ett större sammanhang? Själva är vi små ofullkomliga “myror” som kryper omkring en tid här på jorden. Det är förmätet att tro sig veta bäst och racka ned på sina medmänniskor.
  Vad Mette-Marit beträffar så tror jag att hon har så mycket i sitt bagage att hon lärt sig ödmjukhet i livet. Hon har ju också berättat att M-L behandlade henne när hon hade ont, i ryggen tror jag. Det finns människor som sprider värme och godhet omkring sig. M-L är en sådan. Vi ska vara tacksamma för dem.


 14. Ines skriver: 1 mars, 2012

  Tack, Magdalena – det var ett intressant inlägg. Håller med dig till stor del! (Och jag fick både le och nicka när jag läste “sjuklig intresse av de kungliga… så sant).
  Jag kan inte säga att jag själv tror på änglar, men jag tror på att det finns metoder att fördjupa sig i den andliga världen, att utforska det undermedvetna och att ta itu med de egna innersta känslorn/rädslorna/styrkorna. Hur man åstadkommer det är i högsta grad individuellt, och jag ska akta mig att fördöma någon. Samtidigt är jag (och har alltid varit) emot religion i allmänhet som organiserad form av troende, både för att det strider emot min uppfattning om att tron är en individuell och privat sak, och för att alla religioner i världen har missbrukats i historien för att styra människor åt ett eller annat håll. Nu tror jag inte att änglatemat är en religion (organiserad tro) men om ängla-böckerna avser att påverkan (“hjälpa”) människor med inre konkflikter så är jag inte imponerad. Är Märtha-Louises böcker däremot skönläsning, alltså att hon delar med sig egna erfarenheter för att hon kanske mår bättre av att ha skrivit ner allt, så får hon gärna göra det.
  Att komma tillrätta med den egna tankevärlden kan ingen hjälpa en med, det får var och en avgöra med sig själv, det är det jag tror. Det bästa är att söka balans i livet för att inte tappa fokus på vad som egentligen är viktigt. Har man fokus och fotfäste är det inget fel på att syssla med precis vilket tema som helst.


 15. VICTORIA MANNBERGSvenskdam.se skriver: 1 mars, 2012

  Instämmer i mångt och mycket med Sussie. Köper boken på svenska. Fast vi matats med änglar redan i Bibeln och på målningar vet man ju absolut ingenting om fenomenet. Dock hände det mig en sketen vardag på enslig promenad i Flogsta, Uppsala att vägen där den delade sig spärrades och enbart en väg lämnades öppen. Jag glodde plötsligt in i en gigantisk fågelskrud och backade snabbt. Fjäderdräkten var vackert och melerat brun..en färg som ibland förknippas med intellektets färg.
  Man stannar inte och utforskar utan tar snabbt den andra vägen och uträttar det som var anleding till promenaden. Blir bra att få läsa sig till mer visdom.. on är tuff Märta Louise som vågar!


 16. Magdalena skriver: 1 mars, 2012

  #14 Ines,
  Kan skrive under på alt du mener! Jeg vil også presisere at min interesse for tro og religioner ikke innebærer at jeg er like begeistret for hvordan religioner har blitt organisert og utøvd for f.eks. å styre og holde mennesker nede.

  Martha L driver en skole i personlighetsutvikling, og bruker engler som ett av virkemidlene……

  Ines,- jeg liker godt det siste du skriver,- fokus og fotfeste, dvs. være tilstede i sitt liv, er det vi skal tilstrebe!


 17. annica skriver: 1 mars, 2012

  #2 Tina

  herregud Tina, det blir bara värre och värre…Nu jämför du Märtha med massmördaren Breivik! När jag tänker efter är det ändå kanske bättre att du håller dej till de “estetiska”kommentarerna…


 18. Bente Nilsen skriver: 1 mars, 2012

  Noen ønsket en kommentar fra en norsk statsborger. Her er den: Pinlig. Flaut. Uvitenskapelig. Også umoralsk fordi det på ryggen på boken står “Prinsesse Märta…” som forfatter. Blandingen av en offisiell tittel og privat økonomisk profittering er mange ganger kritisert av politikere, også av noen som vil ha monarki (f eks tidligere statsminister). Jeg har en demokratisk overbevisning og vil ha bort demokratiet – i første omgang de som gjør skam på Norge. Jeg bor i utlandet og det har flere ganger vært flaut å bli konfrontert med at Märta faktisk er en representant også for meg. Men det er hun ikke moralsk sett, jeg respekterer ikke sammenblandingen hun gjør.


 19. Tina skriver: 1 mars, 2012

  annica.
  Tillbaka till SFI:n..!


 20. Ki, Norge skriver: 1 mars, 2012

  # 5 Magdalena,

  hei på deg! Takk for din fine beskrivelse/forklaring angående prinsesse Märtha sin virksomhet. Et godt innlegg som jeg kjenner meg igjen i. Endelig har jeg møtt en artsfrende på nettet, som tenker om Märtha slik jeg gjør!!

  Men jeg hadde ikke greid å skrive en så fin beskrivelse som du gjorde i post # 5, så tusen takk for at du gjorde det. 🙂

  Jeg har kjøpt begge bøkene Märtha har vært med på å gi ut angående engler. Denne siste boken er jeg litt skuffet over, jeg trodde den var litt mer omfattende, det er en liten bok. Men jeg liker den godt og angrer ikke kjøpet. 🙂


 21. MargarethaMargaretha skriver: 1 mars, 2012

  nr 2 Tina.Riktigt illa att kalla prinsessan Märtha Änglamakerska!! samt jämförelse med Breivik!! Prinsessan Märtha är lyhörd och ser det många andra förnekar.En underbart stark personlighet i vår tid,som talar om, det hon kunnat förnimma och sett.


 22. M skriver: 1 mars, 2012

  Skön tjej och cool prinsessa, verkligen en prinsessa i tiden. 🙂


 23. Svea skriver: 1 mars, 2012

  Min personliga teori är att prinsessan Märtha Louise själv inte tror på änglars existens. Hon utnyttjar sitt kändisskap till att få publicitet och tjäna pengar.

  Ärligt talat – hur många tror på änglars existens? Lika många som tror att jultomtar finns på riktigt!


 24. Svea skriver: 1 mars, 2012

  @ 2. Tina

  Fy så lågt du betér dig genom att dra in en galning i detta sammanhang!

  Dessutom ger du prov på din egen okunnighet genom att kalla prinsessan Märtha Louise för “änglamakerska”.
  En änglamakerska var i historien en kvinna som såg till att oönskade spädbarn förpassades till himmelriket. Därav benämningen “änglamakerska – hon förvandlade spädbarn till små änglar.


 25. Kristine, Oslo skriver: 1 mars, 2012

  Forskerne vet at universum består av 92 grunnstoffer. Vi består av et større eller mindre antall av disse grunnstoffene enter vi er en plante, et dyr, en sten eller et menneske. Alt som finnes på jorden og i universet er skapet av disse samme stoffene. Hvordan startet big bang? Hva var før? Menneskehjernen er altfor begrenset til å kunne tenke seg et intet. At noe ikke eksisterte, men så startet eksistensen ved big bang. Hvorfor startet big bang?

  Av denne grunn er det ikke så merkelig om menneskene tenker religiøst, at det finnes en gud. At det finnes engergier og usynlige vesener som gud og engler.

  Märtha er vel ikke mer konstig enn andre som tror på noe som ikke kan bevises – guder og religioner.


 26. Miayahoo.se skriver: 1 mars, 2012

  Jag gillar Märta Louise skarpt men hon borde hålla dessa”uptäckter” för sig själv, som offentlig person så blir det rätt eller fel bara excentrisk och konstigt men om nån av oss har det intresse eller hobby så gör det inget för vem bryr sig om vad vi icke offentliga har för oss.


 27. Tina skriver: 1 mars, 2012

  Svea.
  Satir och ironi är inte din bag tydligen..!


 28. Maja Larsson skriver: 1 mars, 2012

  Prinsessa Märtha Louise är en sann entreprenör. hon tror på det hon gör och lyckas också. Ett gott exempel för andra kvinnor med ídéer och göra verklighet av dem.

  Att hon redan är känd i egenskap av prinsessa är naturligtvis en viss fördel för henne som varumärke, men hon har nog fått höra både det ena och det andra. Strongt att inte ge sig utan att hon fortsätter med det hon tror på.

  Hon är ju gift med en författare så konstigt vore det om inte det har färgat av sig på henne och lyft upp hennes kreativitet.


 29. Karin skriver: 1 mars, 2012

  Ofta hör vi människor som räddats i sista stunden säga: jag hade änglavakt. Att uttrycket hållit i sig under århundraden bevisar ju att många innerst inne fortfarande tror på skyddsänglar.
  Märtha Louise har ingenting att skämmas över, hon tvingar väl ingen att läsa boken. Hon tror på änglar och vem är vi andra för att nedvärdera hennes tankar.


 30. Kari skriver: 1 mars, 2012

  Man kan mene mye om prinsesse Märtha. MEN – Tina . kommentar 2, du kan ikke si at vår prinsesse driver med ulovlige aborter. Det er nemlig hva du påstår hun gjør. Lær deg ditt språk! La være med å stemple Märtha som lovbryter.


 31. annica skriver: 1 mars, 2012

  #19 Tina

  nu får du förklara SFI. Är för trött att tänka, efter att just kommit från presidentinstallationen i Finland, pga, jobbet. Tyckte synd om presidenten med maka som hade ett sådant högtidligt och späckat scema att de inte hann äta…

  Förmodligen har du läst kommentarerna om dina inlägg, som den enväldiga estetiska sakkännaren, men framförallt hur du behandlar andra här på kommentarfältet. Läs “Kronprinsessan Mary talade på konferens i USA”, kommentar #21.

  Så då ska du nog inte blanda in en så allvarlig sak som massmördaren Breivik i sammanhanget med prinsessan Märthas änglar .Där går nämligen en gräns.

  Även om din “estetiska och stilmässiga” kunskap verkar vara minst sagt lika med noll, är det nog ändå bäst att du håller dig till dem, och låter dina helt obefintliga insikter om samhällslära vila. 🙂

  PS. Alla, inklusive prinsessan Märtha, må tro på vad de vill. Men bara inte hennes “änglaläror” drar folk vars varken psyke eller plånbok klarar det.


 32. Magdalena skriver: 1 mars, 2012

  #20 Ki, Norge,
  Takk for hyggelig respons…………..
  Godt at vi finner hverandre også her, blandt prinsesser, konger og dronninger………………
  Også engler hører med i eventyrland 🙂


 33. annica skriver: 1 mars, 2012

  #24 Svea

  Vår Tina vet nog mycket väl vad en änglamakerska är. Och därför gör det liknelsen med Märtha sju resor värre.

  Men prinsessan Märtha borde också ha ett större ansvar för sina uttalanden. Det är beklämmande, hon har dock en staus som kunglig…och drar, vare sig hon vill det eller inte ( 🙂 ) stor fördel av det. Om hon inte velat ha ekonomiska fördelar av sina änglavirror, hade hon, som alla andra som har en tro, låtit det förbli…en personlig tro.


 34. christinavideotron.ca skriver: 2 mars, 2012

  #2 Tina. Hur kan du dra in någon som Breivik i det här. Det är verkligen ett uttryck av synnerligen dålig smak och ingen hjärna. Tänk litet på vad du skriver.
  Om Märta Louise är lyckligt när hon talar med sina änglar och kan ge
  hopp åt andra också så är det ju bra. Var och en är lycklig på sitt eget sätt.


 35. LinaLina skriver: 2 mars, 2012

  Det är inte fel att Märtha Louise Behn skriver New Age böcker och tror på änglar och andra andeväsen.
  Annat är när prinsessan av Norge gör det.
  Det är många som köper böckerna bara för den skull att prinsessan har skrivit dem.
  Någon annan författare skulle inte sitta på tv-soffor och kunna sprida ut sin filosofi.
  Många samhällsinstitutioner och speciellt kyrkan är säkert emot sådana kvacksalvare men vågar/vill inte uttala sig. Det är känsligt när det gäller kungahuset.
  Det är bara att hymla och hålla med!


 36. magggan skriver: 2 mars, 2012

  Det här med Märtha Louise och hennes prat om Änglar är bara en massa new age dravel och inget annat.


 37. stella skriver: 2 mars, 2012

  Vilken tur att svenska prinsessor inte är lika dumma som ML.


 38. Miayahoo.se skriver: 2 mars, 2012

  Jag tror eller vill tror på ett liv efter detta och möta nära ch kära och inte har jag emot änglarvakt heller och det har vi alla haft när ögonblick upplevelser då vi var nära en olycka eller döden men räddades och då pustades vi ut Och tänker hade en ren tur och/eller hjälp från en skyddsängeln.Min poäng är att trotsatt jag inte håller med M-L så håller jag inte på som henne tala om det oh skriva böcker.föraläsa mm. Till slut anses hon bara vara löjligt och extrentiskvid stigande ålder. Hon borde lägga energin på annat ,riktigt verkligt välgörenhet,


 39. Ella skriver: 4 mars, 2012

  At ML kan høre englene synge, og det så også giver hende tryghed og berømmelse, er fint nok.
  Men at hun også hele tiden fremhæves for at have frasagt sig HKH og apanagen, må være fordi folk ikke har forstået baggrunden, i hvert fald som norske venner har fortalt mig den – nemlig, at hun som HKH ikke måtte drive kommercial virksomhed og at hun måske ikke officielt modtager apanage, men får det indirekte ud af Kong Haralds! Altså præcis det samme som Madeleine og Carl Philip, men i Sverige bliver det ikke forsøgt skjult.
  Og hun har bevaret arvefølgen, men ellers er det vel bare de samme regler, hun har fulgt, som gjaldt for Ragnhild og Astrid, da de giftede sig borgerligt ???
  Men måske Magdalena ved bedre as usual. 😉


 40. Kristine, Oslo skriver: 4 mars, 2012

  Ragnhild og Astrid og deres etterkommere har ikke arverett til den norske tronen. Derimot til den engelske tronen! Et godt stykke ut, men langt foran de danske og svenske. Dette er jo bare en kuriositet ettersom det aldri vil bli aktuelt.

  Som konsekvens av at Norge innførte samme arveregler som i Sverige, har selvfølgelig Mârtha arverett. Egentlig skulle hun som førstefødt ha vært tronarvingen. Men ettersom de var rundt tiårsalderen da regelen ble endret, ble det en overgangsregel for denne generasjonen.

  Det er ingen hemmelighet at Märtha sa fra seg HKH for å kunne ha en sivil karriere, det ble nettopp begrunnet med det. Det er offentige skattelister i Norge, og de viser at inntektene, både hennes og Aris har gått litt opp og ned. De var ganske gode sist år, for begge. Dine venner i Norge vet nok like lite som meg om hun får noe fra pappa. Helt sikkert får hun noe når hun iblant representerer.

  Hun har et fint hus, og et fint landsted. Landstedet er arv fra kong Olav, og huset, ja det er sikkert forskudd på arv fra foreldrene.


 41. Bibi skriver: 4 mars, 2012

  Madeleine og Carl Philip er jo stadig med i arvefølgen og får apanage. De eller mest CP har jo også stadig opgaver for Sverige. Har Märtha Louise det og indgår hun i arvefølgen efter Håkons børn?


 42. Eva skriver: 5 mars, 2012

  Er så stolt over, at vi har en prinsesse som våger å stå ved seg selv. Take it or leave it! Liker du ikke det Märtha driver med, så fokuser på det du liker. Og hvem er det som bestemmer hva som er “riktig” eller “galt” for en prinsesse å drive med? Vi er alle forskjellige, vis respekt selvom du ikke er enig, vis den respekt du gjerne selv vil ha! 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar