Märtha Louise avslöjar privata sorgen: "Jag gråter jätteofta – gör nästan fysiskt ont"

Prinsessan Märtha Louise är en väldigt känslig individ.Nu avslöjar hon hur hon hanterar motgångar: genom att gråta.

Prinsessan Märtha Louise har genomlidit några tuffa månader. Sorgen har såklart ännu inte läkt efter att exmaken Ari Behn, pappan till hennes tre döttrar, tog sitt liv i julas. Dessutom har hennes förhållande med pojkvännen Durek Verrett blivit hårt synat och ifrågasatt i Norge.

Berättar om starka känslorna

Märtha Louise har kommit ut som HSP!

Märtha Louise har kommit ut som HSP!

Märta Louise är dessutom ingen speciellt hårdhudad person. Hon har länge varit öppen med att hon identifierar sig som “högkänslig”, HSP, vilket innebär att hon är extra mottaglig för intryck från omvärlden.

Hon har berättat om sitt liv som högkänslig i en ny intervju med Aftonbladet Söndag. Insikten att hon var HSP kom när hon tvingades lämna en middag med vänner för att gråta.

– Länge trodde jag att jag var tokig, men idag har jag insett att jag bara är högkänslig. Det var verkligen befrielse, säger Märtha Louise i intervjun.

Märtha Louise: “Jag gråter jätteofta”

Tårarna är ett återkommande inslag för Märtha Louise. Intervjuaren får ett oväntat rakt svar när hon frågar när Märtha Louise grät senast.

– Tidigare idag. Jag har nära till alla känslor och har inga problem att gråta. Det blir så tomt när vi inte visar känslor för varandra. För mig är det inget konstigt och jag gråter jätteofta, säger Märtha Louise.

Som kunglighet blir du ständigt analyserad och bedömd. Det har inte kommit lätt för Märtha Louise.

– Jag har varit livrädd att stå på scen och prata inför folk men var tvungen eftersom det var en del av min offentliga roll. Och när någon kritiserat mig har det gått rätt in, det har nästan gjort fysiskt ont, säger hon.