Märtha Louise berättar – därför blev hon nobbad: "Det gör ont"

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise berättar sanningen om varför hon blev nobbad.

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise har precis fyllt 50 – och det har varit ett väldigt händelserikt halvsekel!

Prinsessan har växlat mellan att vara älskad och ifrågasatt i hemlandet, där hon fått något av en Lady Di-status. I samband med 50-årsdagen ställde hon upp i en intervju med norsk public service, NRK.

Prinsessan Märtha Louise – därför blev hon nobbad

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise blev vida kritiserade efter sin turné.

Där diskuterade hon det stora intresset kring henne som person.

– Jag märker att det är många som hänger i med i processen jag har i mitt liv. På gott och ont. Det är ju väldigt fint när det är en massa stöd. Och så gör det mer ont när det inte är så mycket stöd, när jag agerar på ett annat sätt än vad de som identifierar sig med mig förväntar sig, säger Märtha Louise till NRK.

Det som Märtha Louise refererar till här rör ett av hennes mest hett omdebatterade sidoprojekt. Hon har alltid varit en uttalat andlig person, med klara new age-böjelser. Vid ett tillfälle genomförde hon en föreläsningsturné tillsammans med pojkvännen Durek Verrett som verkligen drog blickarna till sig.

"Prinsessan Märtha Louise och schaman Durek bjuder in till en resa i livets mysterier, visar hur du genom att komma i djupare kontakt med din inre kraft och öka medvetenheten kan ta fram den du egentligen är, oavsett var du är i livet", stod det i evenemangsbeskrivningen.

"Jag var galen – ingen ville jobba med mig"

Märtha Louise fick mycket kritik för detta. Hon blev också nobbad i yrkeslivet.

– Då jag började med den andliga resan i offentligheten var reaktionen från nästan alla: "Wow, vad är det?". De visste ju inte att jag var sån. Ingen ville jobba med mig, det var ingen som ville bli sammankopplad med mig, för jag var ju galen. Men det har ändrat sig sakta men säkert, säger Märtha Louise.

– Att förena prinsessrollen och den jag kände jag var är en process som har pågått hela mitt liv och som fortsätter och pågår hela tiden. Men jag hoppas att min resa har hjälpt andra att inte bli så utsatta.

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”

LÄS MER: Olavs farliga kärleksresor till Märtha – historien bakom "Atlantic crossing"

LÄS MER: Läkarns besked om sjukdomen – så sjuk är Mette-Marit