Märtha Louise berättar om tuffa tiden som ensam mamma: “De behöver mig dygnet runt”

Märtha Louise är ensamstående mamma numera.
Prinsessan Märtha Louise har numera ensam ansvaret för sina tre döttrar. Familjen plågas fortfarande av sorgen efter Ari Behn.
Annons

I december i fjol slog tragedin till mot det norska kungahuset. På juldagen tog Ari Behn, som var gift med prinsessan Märtha Louise mellan 2002 och 2017, sitt liv. Plötsligt var Märtha Louise ensam mamma med tre döttrar – och en bottenlös sorg.

Annons

Märtha Louise fick ta farväl av Ari i en privat ceremoni på kapellet på Ullevål sjukhus. Döttrarna Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11, var självfallet också på plats.

Märtha Louise om hur hennes barn mår efter Ari Behns död

Märtha Louise är ensamstående mamma numera.
Märtha Louise är ensamstående mamma numera.
Annons

Märtha Louise har alltså blivit ensam mamma till tre flickor – samtidigt som hon fortfarande brottas med sin egen sorg efter Ari. En tung börda, som prinsessan själv skriver om på Instagram.

“Vi i vår lilla familj har gått igenom – och går fortfarande igenom – en hård tid efter Aris död. Det tuffaste vi har varit med om. Från julen och före covid-19 var ett faktum, befann vi oss i mörka dalar av sorg och jag måste finna fotfästet ensam i föräldrarollen till tre sköra, vackra, sårbara barn som behöver mig dygnet runt”, skriver Märtha Louise.

“Många kämpar”

Märtha Louise skriver att hon har behövt handskas med döden förr – men då har den kommit av naturliga orsaker.

“Det gjorde den inte nu och det har gjort processen lång och sorgtung och den kommer självfallet att fortsätta långt in i framtiden”, skriver hon.

Märtha Louise hämtar dock styrka ur de små sakerna i tillvaron. I hennes trädgård har några krokusar slagit ut, som ett första tecken på att våren är i annalkande.

“Det har slagit mig i den här djupa sorgdalen, och med coronavirusets starka spridning på jorden, att vi människor kan tåla väldigt mycket. Som de här krokusarna som trotsar frosten för att blomma. Många kämpar på varenda dag på jobbet för att rädda människoliv och göra sitt för samhället. Och för detta är jag oändligt tacksam”, skriver Märtha Louise.

Annons

“Håll ut. Det kommer en vår efter vintern.”

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Märtha Louise berättar om tuffa tiden som ensam mamma: “De behöver mig dygnet runt””

  1. Mia skriver: 30 mars, 2020

    Käraste Märtha Louise, du är jätteviktig för dina döttrar. Men du får inte glömma dig själv man måste tanka för att orka. Kanske ska du pausa ditt förhållande ett tag, tills tryggheten är på plats. Min mamma tog livet av sig när jag var 10 år, jag fick byta namn, skola eftersom jag inte orkade med vardagen. Pappa hittade strax en ny, det blev ju bra till slut. Men i efterhand tror jag att vi hade behövt stöd som familj först. Min syster var på barnhem en sväng. Okej det är länge sedan. Ta hand om dina fina flickor här o nu. Och det tror jag att du gör. Kram kram


  2. ancibergfeldt skriver: 31 mars, 2020

    Äntligen Märtha dina barn är det bästa du har!!! All kärlek från mig
    till dig och barnen.. ❤❤❤


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar