Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Märtha Louise berättar om tuffa tiden som ensam mamma: "De behöver mig dygnet runt"

Märtha Louise är ensamstående mamma numera.

Prinsessan Märtha Louise har numera ensam ansvaret för sina tre döttrar.Familjen plågas fortfarande av sorgen efter Ari Behn.
Ari Behn är död – blev 47 år gammal
Slå på ljud

I december i fjol slog tragedin till mot det norska kungahuset. På juldagen tog Ari Behn, som var gift med prinsessan Märtha Louise mellan 2002 och 2017, sitt liv. Plötsligt var Märtha Louise ensam mamma med tre döttrar – och en bottenlös sorg.

Märtha Louise fick ta farväl av Ari i en privat ceremoni på kapellet på Ullevål sjukhus. Döttrarna Maud Angelica, 16, Leah Isadora, 14, och Emma Tallulah, 11, var självfallet också på plats.

Märtha Louise om hur hennes barn mår efter Ari Behns död

Märtha Louise är ensamstående mamma numera.

Märtha Louise är ensamstående mamma numera.

Märtha Louise har alltså blivit ensam mamma till tre flickor – samtidigt som hon fortfarande brottas med sin egen sorg efter Ari. En tung börda, som prinsessan själv skriver om på Instagram.

“Vi i vår lilla familj har gått igenom – och går fortfarande igenom – en hård tid efter Aris död. Det tuffaste vi har varit med om. Från julen och före covid-19 var ett faktum, befann vi oss i mörka dalar av sorg och jag måste finna fotfästet ensam i föräldrarollen till tre sköra, vackra, sårbara barn som behöver mig dygnet runt”, skriver Märtha Louise.

“Många kämpar”

Märtha Louise skriver att hon har behövt handskas med döden förr – men då har den kommit av naturliga orsaker.

“Det gjorde den inte nu och det har gjort processen lång och sorgtung och den kommer självfallet att fortsätta långt in i framtiden”, skriver hon.

Märtha Louise hämtar dock styrka ur de små sakerna i tillvaron. I hennes trädgård har några krokusar slagit ut, som ett första tecken på att våren är i annalkande.

“Det har slagit mig i den här djupa sorgdalen, och med coronavirusets starka spridning på jorden, att vi människor kan tåla väldigt mycket. Som de här krokusarna som trotsar frosten för att blomma. Många kämpar på varenda dag på jobbet för att rädda människoliv och göra sitt för samhället. Och för detta är jag oändligt tacksam”, skriver Märtha Louise.

“Håll ut. Det kommer en vår efter vintern.”

 

LÄS OCKSÅ: Kritiken mot Märtha Louises beslut under krisen: “Förkastligt”