Märtha Louise berättar sanningen: "Säger att han utnyttjat mig för pengar"

Prinsessan Märtha Louise är rasande.Nu lägger hon fram uppgifter som sätter pojkvännen Durek Verrett i helt nytt ljus.

Prinsessan Märtha Louise är en uttalad förkämpe för allas lika värde. Som en av väldigt få kungligheter i världen har hon tagit uttalad ställning i debatten som rasar över hela världen efter mordet på George Floyd.

Märtha Louise har tagit kraftigt avstånd från den amerikanska polisens agerande och dömt ut de ansvariga som “monster”. I sitt senaste inlägg om saken har hon blivit personlig – och dragit in pojkvännen Durek Verrett.

Märtha Louise berättar sanningen om Durek

Märtha Louise och Durek har varit tillsammans i över ett år nu.

Märtha Louise är stenhård – både mot sig själv och världen i stort.

“Att vara Dureks flickvän har lärt mig hur vitas privilegier fungerar och hur jag agerat gentemot svarta människor, medvetet och omedvetet”, skriver Märtha Louise.

“Jag är inte stolt över det, men jag inser att jag måste lära mig förstå detta djupt rotade system för att kunna motarbeta det. Jag, som en vit person, behöver växa, utbilda mig och blir bättre och röra mig bort från att bara vara emot rasism, till att bli en aktiv anti-rasist.”

“Det är rasism”

Märtha Louise har erfarenheter av rasism. Durek har blivit direkt utsatt – i hennes närhet!

“Högt uppsatta personer som säger ‘Hur vågar du tro att jag ska skaka din hand?’ när han har räckt fram handen (det här var innan covid-19). Människor tror att de inte är rasister, men de känner ingen med en annan hudfärg än deras egen, förutom folk som jobbar för dem”, skriver Märtha Louise.

Märtha Louises förhållande med Durek har blivit ifrågasatt vid flertalet gånger. Men detta bygger också till stor del på rasistiska fördomar, menar hon.

“Folk förutsätter att Durek inte är en bra person som älskar mig på riktigt, utan att han har manipulerat mig till att älska honom och fortsätter manipulera mig i vårt förhållande. Att han kommer att utnyttja mig för pengar”, skriver hon.

“Det är rasism!”