Märtha Louise bryter med sitt förflutna – lämnar lyxhuset

Märtha Louise tvingas sälja sitt hus.

Märtha Louise tvingas sälja sitt älskade lyxhus – och hon drog inte in lika mycket pengar som hon hoppats.
Danska tidningen Billedbladet skriver att dåvarande kronprinsen Olav köpte huset 1947. Kung Harald ärvde egendomen efter Olavs bortgång 1991. Märtha Louise fick ta över fastigheten 2001 som ett förskott på hennes arv.
Den 400 kvadratmeter stora villan med åtta sovrum ligger på ön Hankø i Frederikstad kommun, och på tomten står även ett pensionat och ett båthus med utsikt över Oslofjorden. Efter att Märtha Louise tog över fastigheten genomförde hon renoveringar som kostade flera miljoner norska kronor. Hon och dåvarande kärleken Ari Behn lät bland annat bygga en 60 kvadratmeter stor pool intill huset.

Svårt beslut att sälja

Prinsessan Märtha Louise har tillbringat många härliga sommardagar i Bloksberg, där hon ofta semestrade tillsammans med sina föräldrar och storebror kronprins Haakon. Och dottern Leah Isadora föddes där 2005. Därför är det inte konstigt att det var ett svårt beslut för Märtha Louise att sälja.

Det har inte varit lätt att hitta en köpare. I fjol togs annonsen tillfälligt bort efter att köparna ratat stället.

– Vi har tagit bort annonsen från Finn.no eftersom säsongen är över – utan att fastigheten sålts, sa advokat Torbjörn Ek, som är ansvarig fastighetsmäklare, till norska Dagens Närlingsliv.

Dessutom var huset inte värt lika mycket som hon hoppades på när hon la ut det på marknaden. För två år sedan, då Märtha Louise först bjöd in köpare att ta en titt, var uppskattningen att huset var värt 35 miljoner norska kronor. Men Då huset inte blev sålt fick priset sänkas med runt tio miljoner kronor. Det slutgiltiga priset är dock inte känt – och inte köparens identitet heller.

Foto: TT