Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louises fina stund med döttrarna på Aris födelsedag

01 okt, 2020, 09:05 
Ari lämnade ett stort tomrum efter sig.
Ari Behn fick ett speciellt avsked – tio månader efter sin död.Så här var den rörande familjestunden.
Annons
Ari Behn är död – blev 47 år gammalBrand logo
Ari Behn är död – blev 47 år gammal

Ari Behns bortgång är en av den norska kungahistoriens stora tragedier. På juldagen hittades författaren, pappa till prinsessan Märtha Louises döttrar Maud, Emma och Leah, död i sitt hem vid Lommedalen.

I går, 30 september, skulle Ari har fyllt 48. Det var hans första födelsedag sedan tragedin i december. För Märtha Louise och döttrarna var detta såklart en tung påminnelse – men de utnyttjade dagen på bästa sätt.

Ari Behn död – nu är han begravd

Ari lämnade ett stort tomrum efter sig.
Ari lämnade ett stort tomrum efter sig.

Norska Dagbladet rapporterar att Aris kvarlevor blev begravda igår på “Vår frelsers gravlund”, en kyrkogård i Oslo. Hans aska har hittills legat i en urna, i väntan på just den här dagen.

– Jag kan bekräfta att Aris urna har begravts idag. Det är ingen tillfällighet att det här datumet har valts. Det blev en privat ceremoni med de allra närmaste på plats, säger Geir Håkonsund, Behn-familjens talesperson, till Dagbladet.

Aris mamma Marianne Behn var också vid graven, vilket hon dokumenterade på Instagram.

“Idag stod jag vid din grav och grät, min älskade son. På dagen när du skulle ha fyllt 48. Jag trodde aldrig att vi skulle begrava dig i stället för tvärtom… eller hittade en plats där du skulle begravas… men det gjorde vi.”

Annons

 

“En glittrande diamant”

Enligt Royal Centrals reporter var Märtha Louise och hennes tre döttrar där under ceremonin. Det lär ha varit en bitterljuv stund. En ny påminnelse om förlusten av en ex-make och pappa, men också chansen till ett slutgiltigt avsked.

Maud höll ju ett tal till Ari under ceremonin i Oslo domkyrka, då allmänheten var välkommen.

– Du sa att jag var en glittrande diamant. Du fick oss att känna att vi kunde bli vilka vi vill. Tack till dig. Vi hoppas att du vet hur mycket vi älskar dig. Vi trodde att du ville gå med oss längs med altargången. Vi trodde att du ville bli morfar till våra barn. Se vilka personer vi skulle bli, sa Maud då.

 

Annons