Märtha Louise helt tagen efter händelsen med dottern Maud, 20 – såg allt

10 maj, 2023, 14:30 
Märtha Louise bevittnade allt.
Annons

Tillsammans med ex-maken, den framlidne Ari Behn, har prinsessan Märtha Louise tre barn: Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

Alla tre har vitt skilda personligheter, och formar sina egna liv – en bra bit från den kungliga strålkastaren. Nu har den äldsta dottern Maud nått en stor milstolpe, och hon hyllas av en tagen mamma.

Det här visste du inte om Maud Behn!
Det här visste du inte om Maud Behn!

Märtha Louise skräck med yngsta dottern Emma

Märtha Louise har tre döttrar, som ingen av dem har kungliga titlar. Det innebär att de kan forma sina liv precis som de vill, utan plikter eller krav. De har som sagt valt tre helt olika vägar att gå:

Minstingen Emma, 14, är ryttare, och går i sin mors fotspår. Hon rider på elitnivå, och mamma Märtha Louise sitter gärna på läktaren och hejar på med hjärtat i halsgropen.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

– Det är helt förfärligt, har prinsessan Märtha Louise sagt om att titta på när dottern rider till Dagens Nyheter.

– Det är ingen som vågar stå intill mig för jag hoppar, nyper och far omkring.

Mellanbarnet Leah, 18, har valt en betydligt mindre våghalsig väg – hon är framgångsrik influencer. Hon har vunnit flera priser för hur hon delar med sig av sitt liv på Instagram och TikTok, och har medverkat i realityserien Norska Powerkvinnor.

Märtha Louise kramar sina tre döttrar, Leah Isadora, Emma Tallulah och Maud Angelica.
En mor med sina tre döttrar.

Märtha Louise berörd efter händelsen med Maud Angelica

Sedan har vi äldsta dottern, Maud, 20. Av alla tre döttrar är hon den som gått i hennes fars fotspår. Ari Behn var en riktig konstnärssjäl, precis som Maud.

Hon har skrivit barnbok, och ställt ut på vernissage.

Annons

– Min äldsta dotter är exceptionell. Hon målar och ritar på en nivå som är långt över min när jag var fjorton, har Ari Behn sagt i Skavlan.

Vestfossens konstlaboratorium i Norge firade nämligen 20 år, och det var ingen mindre än Maud som fick äran att inviga säsongen med ett tal. Märtha Louise var på plats, och var mycket stolt över sin kloka dotter:

"Maud höll sitt första öppningstal vid @vestfossen_kunstlaboratoriums 20-årsjubileum idag. Det var verkligen roligt att vara där och se dig, vännen. Talet var så uttrycksfullt där man verkligen fick sig beskriven din kärlek till konst. Grattis till konstlaboratoriet i Vestfossen. Må det bli många år till i konstens namn. ❤️"

Foto: TT/Instagram

Annons