Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louise i blåsväder – beteendet får intervjuaren att vilja lämna scenen

24 apr, 2023, 10:00 

Märtha Louise väljer att bemöta kritiken.

Annons

Märtha Louise har varit föremål för debatt och skriverier de senaste åren. Tillsammans med fästmannen shaman Durek har hon hamnat i blåsväder flera gånger och hon har avsagt sig sina kungliga uppdrag.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

På fredagskvällen gästade hon en konferens för journalister. Hon kom inviftande med en vit flagg, äntrade scen, satte sig på en stol – och gick till hård attack mot den norska pressen.

Med en powerpoint visade hon exempel på när hon blivit felciterad i media, hur man använt Dureks epitet ”shaman” på ett felaktigt sätt och att det lett till stora konsekvenser för paret.

Annons

– Ingen av er upplever det ni utsätter andra för. Det är en stor psykologisk press när du har hela medie-Norge mot dig. Ni är inte så bra på att ta kritik själva, sa Märtha Louise enligt Dagbladet.

Märtha Louise
Märtha Louise får hård kritik efter intervjun med tv-chefen Mads A. Andersen.

Rasar efter intervjun med Märtha Louise

Tv-chefen Mads A. Andersen, som gjorde intervjun med Märtha Louise på scen, tappade kontrollen. Han upplevde att hon inte var där för att svara på hans frågor, utan hade en tydlig agenda redan från start.

– Jag uppskattar att människor som låter sig intervjuas av mig i viss mån är villiga att lyssna på vad jag har att fråga dem och kanske offra att titta på mig några gånger under intervjun. Jag känner inte att hon gjorde det. Jag blev statist för hennes raljerande, säger Mads A. Andersen.

Annons

Det eskalerade så till den grad att Andersen funderade på att lämna scen.

– Jag funderade på att gå och säga: ”Det här fixar du själv”.

Durek Verrett och Märtha Louise
Tv-chefen Mads A. Andersen säger att han var på väg att lämna intervjun.

Märtha Louises svar på kritiken

Märtha Louise har bemött kritiken i en krönika på sajten Medier24. Hon skriver att hon upplever situationen helt annorlunda än Mads A. Andersen och att hon står fast i sin kritik mot norsk press.

Annons

– Media kan överdriva, vinkla och påtvinga mig och mina åsikter som vi varken har eller står för, samtidigt som jag inte kan ge kritik utan att mötas av hån och härskartekniker.

Märtha Louise
Märtha Louise står fast i sin kritik.

Foto: TT

Annons