Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Märtha Louise i tårar – avbryter intervjun efter Anna Hedenmos fråga

12 feb, 2023, 05:00 

Prinsessan Märtha Louise blir mycket känslosam i SVT-intervjun med Anna Hedenmo.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”

På söndagen är det ingen mindre än prinsessan Märtha Louise av Norge som gästar intervjuprogrammet "Min sanning" i SVT.

Programledaren Anna Hedenmo och produktionen tog sig hela vägen till prinsessans arbetslokaler i Fredrikstad i Norge för att spela in den exklusiva intervjun.

Faktum är att detta är den första tv-intervjun som Märtha Louise har gjort sedan Ari Behns död 2019, berättar hon själv i programmet.

Prinsessan Märtha Louise beslut: Utför inte längre kungliga uppdrag

Det har stormat rejält kring Märtha Louise i många år, och särskilt mycket under de senaste månaderna. I slutet av 2022 valde prinsessan att avsäga sig sina kungliga uppdrag.

– Efter en period av många frågor relaterade till mig och min fästmans roll har jag bestämt mig för att jag i nuläget inte längre ska utföra officiella uppgifter för Kungahuset, sa hon då på Instagram.

Annons

– Jag tar det här beslutet i samråd med mina föräldrar, kungen och drottningen, för att skapa fred kring Kungahuset.

Prinsessan Märtha Louise i tårar – avbryter intervjun efter Anna Hedenmos fråga

I "Min sanning" berättar Märtha Louise bland annat om att hon är en högkänslig person och att det därför ofta har varit väldigt tufft för henne i offentliga sammanhang.

Men det har alltid varit en plats dit hon kunde gå och känna sig trygg – nämligen stallet, där hon kunde vara med hästarna.

– Det var en överlevnadsmekanism för mig, berättar hon.

Prinsessan Märtha Louise i Min sanning i SVT
Prinsessan Märtha Louise blir rörd till tårar när hon pratar om hur mycket hästarna har betytt för henne genom livets svåra stunder.

När Märtha Louise ska förklara vad hästarna betytt för henne blir hon genast mycket rörd. Anna Hedenmo väljer då att ta en liten paus för att låta prinsessan hämta sig och torka tårarna.

– Det här är första intervjun jag gör efter att Ari dog, så mina nerver är inte riktigt som de brukar, förklarar Märtha Louise.

"Min sanning" med prinsessan Märtha Louise sänds klockan 20.00 i SVT2 och finns att se på SVT Play.

Prinsessan får ta en kort paus för att torka tårarna.
Annons