Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Märtha Louise i tårar – berättar med egna ord om sorgen

prinsessan märtha louise ari behn maud angelica behn

No usage in the Netherlands
För Märtha Louise och de tre döttrarna kommer julen alltid vara förknippad med sorgen.
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Slå på ljud

För de allra flesta är julen en tid av glädje och en chans att visa sin uppskattning mot sina nära och kära som samlas tillsammans under helgen. Men för vissa är erfarenheten en helt annan, och till den skaran sällar sig prinsessan Märtha Louise och hennes tre döttrar.

Det var nämligen på juldagen för ett år sedan som hennes ex-man och pappan till Maud, Leah och Emma, Ari Behn, tog sitt liv och lämnade ett enormt tomrum efter sig.

Hans sista tid präglades av sjukdom och så sent som veckan innan juldagen uppsökte han sjukhus med ME-symptom, en typ av kronisk trötthetssyndrom.

Märtha Louises tårar på juldagen

Såklart var han med i tankarna hos Märtha Louise och hennes familj och de spenderade juldagen med att hylla och minnas den man han var. I ett inlägg på Instagram skriver Märtha Louise om hur de spenderade dagen.

– Jag ville bara önska er en god jul. det här året har det varit en väldigt annorlunda juletid för oss eftersom Ari, den älskade fadern till mina tre döttrar, inte längre finns med oss. Han valde att lämna denna värld på den här dagen för ett år sedan. Vi firade hans liv idag, vi grät över förlusten av honom och över hur mycket vi saknar honom. Det har varit en dag där vi älskat det som är, skriver Märtha Louise.

Uppmanar andra att be om hjälp

Hon och döttrarna har allt sedan det hände varit öppna med att det rör sig om just ett självmord, och äldsta dottern Maud har prisats för det tal hon höll på sin fars begravning, då hon uppmanade alla som känner det hennes pappa kände att söka hjälp. Även Märtha Louises inlägg innehöll en stöttande uppmaning.

– Livet finner oss alla. Vi kan inte undvika det, vi måste möta det. Jag sträcker ut min hand till alla som kämpar er genom julhelgen. Du ska veta att du är älskad. Du ska veta att du är behövd. Du ska veta att du är värd den hjälp som går att få. Snälla be om hjälp. Snälla berätta hur du mår. Du är älskad.

Det måste vara oerhört svårt för hela familjen, men 17-åriga Maud har uttryckt att faktumet att hon kanske kan använda händelsen till att hjälpa alla ger en viss tröst i den stora sorgen.