Märtha Louise i tårar – inför alla

Märtha Louise bär sina känslor utanpå – så även den här gången, när hon blev berörd av sin pojkväns ord om kärlek.
I helgen deltog både Shaman Durek och prinsessan Märtha Louise i Nelson Mandela-promenaden, där människor uppmanas att gå ut och gå 1,6 kilometer (en engelsk mile), som en symbol för fred och jämställdhet för alla.

Durek och Märtha Louise på förra årets Mandela Walk.

I vanliga fall sker promenaden i grupp, men i år är det såklart annorlunda på grund av corona, och paret fick genomföra sin vandring på olika håll för att sedan lägga upp hur det gick i sociala medier.

Shaman Durek förespråkar kärlek och förståelse

Efter vandringen lade Shaman Durek upp en video på sin Instagram där han reflekterade över Nelson Mandelas budskap, ett budskap som går hand i hand med det som Durek själv brukar förespråka, kärlek till alla.
”Nelson Mandela budskap till oss var att vi skulle se att kärlek är det enda som någonsin ska betyda något. Han lärde ut att vi har det som krävs för att kärlek ska vinna över vilka omständigheter som helst, vilken smärta vi än går igenom, vilken skada som än blivit tillfogad av andra.”
”Jag går för dig, jag går för mig, och jag går för varenda människa som lider, förtrycks eller lever i rädsla.”

Reaktionen från Märtha Louise

Prinsessan Märtha Louise läste självklart inlägget, och berättade in en kommentar att hon blev rörd till tårar av hans tal i videon.
”Det här rörde mig till tårar. Låt oss alla vara det arv vi väntar på. När vi förändras ändrar sig världen med oss. Jag älskar det du säger här, om att vi är som barn, oskyldiga och öppna för att ta emot, om att gå för din egen skull och därför går du för mänskligheten. Gå den extra sträckan, gå Mandelas mil och bli en sann ledare. Älskar dig.”

Det är ett fint budskap som de båda håller fast vid, och förhoppningsvis kan det hjälpa någon som behövde höra det just idag!

Foto: TT/Instagram