Märtha Louise lyckas inte sälja familjearvet

Märtha Louise arvegods har legat ute på marknaden i över ett år - men hittills har ingen velat köpa sommarhuset.

Sedan 2018 har prinsessan Märtha Louise försökt sälja sommarhuset Bloksberg på ön Hankö utanför Fredrikstad i sydöstra Norge – men hittills utan framgång. Det har ägts av det norska kungahuset sedan 1947 då det köptes av den dåvarande kronprinsen Olav. Märtha Louise ärvde det i början av 2000-talet och sedan dess har hon tillbringat många sommarmånader i huset.

Prinsessan fick Bloksbjerg som ett förskott på arv av pappa Harald och renoveringen ska ha kostat sina många miljoner. Hon och Ari lät bland annat bygga en 60 kvadratmeter stor poolen intill huset.

Anledningen till att den norska prinsessan vill sälja huset är att det har blivit för stort och för dyrt. Hennes intäkter har också rasat de senaste åren, hennes inkomst sjönk bland annat från 1,87 miljoner norska kronor till drygt 600 000 förra året. Även prinsessans totala förmögenhet minskade också rejält, från 4,9 norska miljoner 2017 till 2 miljoner förra året.

Priset sattes till 35 miljoner norska kronor, lite drygt 37 miljoner svenska kronor, men hittills har alltså ingen velat betala så pass mycket för det kungliga arvegodset. Efter att ha legat ute på marknaden en tid har det nu tagits bort.

– Vi har tagit bort annonsen från Finn.no eftersom säsongen är över – utan att fastigheten sålts, säger advokat Torbjörn Ek, som är ansvarig fastighetsmäklare, till norska Dagens Närlingsliv.

Enligt honom är det många som har tittat på fastigheten även om ingen hittills har slagit till, och att planen är att fritidshuset eventuellt kommer att annonseras ut nästa säsong om det inte har sålts innan dess.

Foto: TT