Märtha Louise nya lyxköp – för dotterns karriär

Märtha Louise nya lyxköp – för dotterns karriär
Emma Tallulah ahr ärvt Märtha Louises fallenhet för ridsporten, och med det här nya köpet kommer hon kunna ta nästa steg i karriären.
Annons

Att Märtha Louise har ett brinnande hästintresse är känt sedan länge, och hon har fört vidare intresset till sin yngsta dotter, Emma Tallulah Behn, 11. Prinsessans dotter är en lovande lite ryttare, som under sommaren bland annat vann en mini prix-klass med sin ponny som har det underbara namnet Lyncott Fancy Pants.

Annons

Nu står det klart att Emma Tallulah tar nästa kliv i karriären och går över på stor häst, trots sin unga ålder. I Norge får man tävla ponny till man är 16, men den senaste årens trend att gå över på stor häst tidigare än så håller i sig. Det finns numera tävlingsklasser som bara är öppna för ryttare som är 14 år eller yngre, där hindren är något lägre och de unga ryttarna får tävla med varandra vilket gör att det blir en rättvis konkurrens.

Annons

Nyförvärvet till stallet blir det 10-åriga stoet Fetoucha, som är född i Nederländerna men importerades till Norge som unghäst och har tävlats där under flera års tid. Den tidigare ägaren heter Oda Tobiassen och hon annonserade att hon skulle sälja Fetoucha på sin Instagram bara ett par veckor innan försäljningen blev av och den nya stjärnan kunde flytta hem till Märtha Louise och Emma Tallulah.

Annons

”Vi har en ny familjemedlem: Fetoucha. Det är alltid en underbar upplevelse när du möter en, fram tills nu, okänd individ som du relaterar till så enkelt. Som du faller för omedelbart, bara på dennes charm och grace. Den djupa kontakten med henne är bara där från start. För det är med djur som det är med människor, du måste ha den där djupare kontakten för att det ska funka. Vi är så taggade på framtiden. Välkommen till familjen Fetoucha, vi älskar dig redan”

Emma Tallulah (tv) harr ärvt sin mammas hästintresse. Vid bara 11 års ålder är hon redan en lovande ryttare!

Den förra ägaren har kommenterat inlägget, och önskar den nya ryttaren all lycka till med sin häst. Med Oda Har Fetoucha tävlat upp till junior grand prix, vilket är en hinderhöjd på 1,35 meter, och hon har ridit på några av Norges största tävlingar. Prislappen då? Det går såklart inte att veta exakt, men för en häst på den nivån i samma ålder i Sverige ligger priset oftast på 300 000 kronor.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Märtha Louise nya lyxköp – för dotterns karriär”

 1. undrende skriver: 13 september, 2020

  Et godt forhold til dyr , beriker et menneske som person !


 2. Kristin skriver: 14 september, 2020

  Undrende: Jeg er så hjertens enig! En hest er en dyr investering ja, men lyxkjøp? Så absolutt ikke!


 3. Birthe Vejrum skriver: 14 september, 2020

  Ja, konkurrence heste er dyre, og det kan sagtens blive til mange millioner for en tophest.
  Forresten så debuterede Mary som dressurrytter i lørdags, man se hende ride på ridehesten.com, der har en video + billeder.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar