Märtha Louise och barnen satta i karantän efter besöket hos Durek

Märtha Louise åkte till USA med döttrarna Maud, Leah och Emma.

Märtha Louise och hennes barn åkte utomlands mitt under coronaoron.Nu har de satts i karantän.

Det var på schaman Durek Verretts Instagram som vi först fick höra om prinsessan Märtha Louises resa till USA. Prinsessan hade överraskat sin pojkvän genom att plötsligt dyka upp utanför hans hem.

“Hon bokstavligt talat flög över världen för att träffa mig innan hennes lands gränser stängdes. Bara för att träffa mig innan hon inte kan det längre, även om det bara handlade om två dagar. Det var de bästa två dagarna i mitt liv för mig och min familj. När hon överraskade mig grät jag som ett barn, för det är kärlek för mig. Att visa handlingskraft!”, skrev Durek på Instagram.

Märtha Louise och hennes barn satta i karantän

Märtha Louise åkte till USA med döttrarna Maud, Leah och Emma.

Märtha Louise åkte till USA med döttrarna Maud, Leah och Emma.

I Norge gäller tydliga regler för alla som varit utomlands och sedan återvänder till landet. De måste nu också Märtha Louise och hennes tre döttrar följa.

Det är 14 dagars obligatorisk karantän som gäller.

– Prinsessan och barnen reste före karantänen var igångsatt och före myndigheterna sa att man inte ska åka till USA. De återvände till Norge så snart de kunde och är nu i karantän och symptonfria, säger Märtha Louises manager Carina Scheele Carlsen till den norska tidningen Verdens Gang.

Coronaviruset – så hanterar man det i Norge

Märtha Louises beslut att resa från Norge mitt under coronaoron har väckt en del kritik. Redan den 12 mars gick nämligen hälsominister Bent Höie ut med ett tydligt direktiv till alla norrmän.

– Vi uppmuntrar starkt alla att avstå från fritidsresor, sa Bent.

Men Märtha Louise förklarade anledningen till sin resa i en kommentar under Dureks Instagram-inlägg.

“I dessa oförutsägbara och svåra tider som vi lever i, där jag känner för alla som drabbats, så måste vi komma ihåg att kärleken vi känner för varandra är viktigare än rädslan som dykt upp. Jag älskar att finnas där för dig, älskade Durek. Det får min själ att sjunga”, skrev Märtha Louise.

 

LÄS MER: Kritiken mot Märtha Louises resa: Det är förkastligt